Дитячий конструктор шкідливіший за продукцію «Кромберг і Шуберт»?

Дитячий конструктор шкідливіший за продукцію «Кромберг і Шуберт»?
Дитячий конструктор «Лего» виготовлений зі шкідливішого матеріалу, ніж проводка, що випускає завод «Кромберг і Шуберт Україна», - кажуть на заводі.

Про це сьогодні, 27 травня, під час прес-туру на завод розповів технічний директор ТОВ «Кромберг і Шуберт Україна» Славомір Качмарек.

За його словами, завод «Кромберг і Шуберт Україна» виготовляє електричні бортові кабельні системи для автомобілів. Серед клієнтів заводу такі марки як Volkswagen, BMW, Mercedes, Porshe.

Сировину привозять з Європейського союзу, де дуже високі вимоги до токсичності матеріалів.

Та й виробники автомобілів, як запевняє Славомір Качмарек, дуже відповідально підходять до випуску продукції, не будуть труїти покупців.

Відтак і працівники можуть бути спокійними за своє здоров’я, - наголосив технічний директор заводу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а який ви конструктор маєте на увазі: натуральний Лего чи китайські замінники під псевдо-Лего?
Відповісти
Складно сказати, чи є ще у продажу оригінальний Лего-контсруктор. Більшість європейських виробників переносять виробництво у країни, де дешевше виробництво і немає "драконячих" вимог до стандартів захисту навколишнього середовища, як у європі.
Відповісти
Той технічний директор-польське "опудало",нехай такий завод побудують в його Польщі, в його місті, біля його будинку... і тоді нехай він розказує,що шкідливе,а що ні!
Всі хімію в школі вчили, і ми знаємо,що таке феромольні випари ... та смоли, дядьку, ми не поляки, ми УКРАЇНЦІ, владі Вашій вдячні за підтримку України, але Вам, як народу особливо ні..., тому що видно, навіть, по манері спілкування,що Ваше відношення до нас "специфічне".

Відповісти
ню-ню. розкажи, що таке феромольні випари. сама придумала чи хтось підказав ?
Відповісти
шановна, в польші не один завод побудований, зокрема автомобільний (січете скільки там хімії?).
А от відношення потрібно заслужити. Не викидати сміття просто під ноги, вести себе чемно - то й до вас повага буде.
Відповісти
В тебе завод біля будинку стоїть? Ти мабуть в полі живеш, що поруч. І якої поваги ти очікуєш від інших народів, коли сама їх хаєш? Починати треба з себе - подивися на свої манери
Відповісти
знов "опечатки по Фрейду"... Тут феромони, там викідні... Ну що ж так з тебе пре нестача чоловічої ласки. Хіба увесь світ винен, що тебе чоловіки не хочуть? Бідна ти бідна. Звернися по допомогу до психіатру, вже вдесяте тобі кажу.
Відповісти
А той директор хоть щось знає??!Знавець" знайшовся... мені тут!!! Хімію треба було вчити, неучу!
Відповісти
Можна подумати, тут всі кандидати наук з хімії коментують. не беріться коментувати те чого не знаєте
Відповісти
знає. в нього декілька вищих освіт. і також він чудово знає як деякі працівники додають активоване вугілля в технічний спирт, щоб таємно його пити, яку це дає реакцію, і що з того виходить.
Відповісти
Тебе явно заціпило, Лучанка, вона ж Лисичка. Тепер ще і паранойя хімією разом із шизофренією та загнаною підсвідомістю. Може тобі бригаду викликати, щоб госпіталізували в психіатричну лікарню? Ще один подібний комент від тебе - доведеться так і зробити.
Відповісти
полівінілхлорид, з якого робиться ізоляція проводу, однозначно більш шкідливий ніж поліетилен низького тиску, з якого роблять Лего. правда китайці застосовують дешеві барвники, які містять ртуть. у натурального Лего такої зарази нема
Відповісти
Ось що знайшла у вікіпедії: "Поліхлорвініл досить стійкий проти дії кислот і лугів. Він має високі діелектричні властивості, негорючий, легко фарбується. Його застосовують для ізоляції електричних провідників, виробництва лінолеуму, штучної шкіри для взуття, вікна (металопластикові вікна). З поліхлорвінілу виготовляють також настільні церати, портативні плащі від дощу тощо." - в нашому побуті того полівінілхлориду повнісінько (і часто дуже багато китайського)

Відповісти
маю щастя їздити маршрутками, зробленими "рідними" руками, і великого захвату в мене це не викликає. Скрип гальма, сидіння, які прікріплені аби як, щілини, які постійно заливає дощем або задуває вітром - ніхто не нарікає на вітчизняного виробника. Але більшість все-таки купують собі іномарки, не думаю що із-за шкідливості.
Відповісти
А до чого тут взагалі порівняння із дитячим конструктором? Компанії ЛЕГО уже більше 85 років, якби вона виробляла щось, що шкідливе для дітей, то її б уже давно закрили. Те що є багато підробок конструктора - це факт, але в Україні є офіційне представницво,яке постачає у практично всі магазини не підробки. Звичайно вистачає ЧП, які в сумках з Китаю самі щось привозять. Мені здається для того щоб судити, що шкідливіше, по потрібно офіційно взяти і порівняти у лабораторії, а не просто ляпати язиком з надією, що на це купляться...
Відповісти
Останні новини
Дитячий конструктор шкідливіший за продукцію «Кромберг і Шуберт»?
27 травень, 2014, 15:45