У Луцьку – міжнародний кінофестиваль для дітей

У Луцьку – міжнародний кінофестиваль для дітей
Щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбудеться в Луцьку.

Захід проведуть з 29 травня по 1 червня в ТРЦ «ПортCity», − повідомляють організатори.

«Цього року, незважаючи на всі складнощі теперішнього часу, наша команда вирішила заснувати великий фестиваль кіно для дітей, де похід у кінотеатр був би одночасно і розвагою, і медіа-освітою. Вивчивши досвід дитячих кінофестивалів у Франції (Mon Premier Festival), Нідерландах (Cinekid), Чехії (Zlin Film Festival) і інших країнах, ми постаралися розробити концепцію, взявши те краще, що може бути втілене в українських реаліях», − розповів директор «Чілдрен Кінофест Денис Іванов.

Спеціальною подією фесту стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя з дня народження генія німого кіно. До неї увійдуть короткометражки і п'ять повнометражних стрічок про пригоди його знаменитого персонажа Бродяжки Чарлі, який у 2014 році також святкує сторічний ювілей.

Символ фестивалю − совеня Чарлі-персонаж, створений на основі дитячого малюнка. Совеня зображене на першому постері «Чілдрен кінофесту» і назване на честь Чарлі Чапліна − людини, яка не тільки стояла біля витоків кінематографа, а й зумів об'єднати біля екранів людей різного віку, − зазначають організатори.

Щороку Чілдрен Кінофест буде запрошувати громадських діячів на роль посла фестивалю, завдання якого полягає у популяризації ідей якісного дозвілля для дітей та формування різноманітного і насиченого культурного клітамату в Україні.

Так, послом першого фесту стане Джамала. «Наші діти оточені величезною кількістю інформації. Вона надходить звідусіль − Інтернет, телебачення, радіо, кінотеатри. У таких умовах вкрай важливо фільтрувати цей потік, стежити за тим, чим діти «харчуються», на яких ідеалах і прикладах ростуть. Те насіння, яке ми посіємо в них сьогодні, проросте вже в їх дорослому житті. Тому не можна ставитися до дитячої культури як до чогось другорядного, адже саме в дитинстві багато в чому формуються особистості. Чілдрен Кінофест - це дуже своєчасне захід, незважаючи на те, що щільність подій в нашому дорослому житті зараз зашкалює. Діти ростуть і формуються навіть в часи революцій і воєн. Фестиваль дасть можливість побачити інше кіно для дітей - не тільки розважальне, а й повчальне, розвиваюче емоції. Але найголовніше, Чілдрен Кінофест - це простір, в якому діти, батьки, їхні родичі та друзі проводять час разом, з радістю і користю. Я щаслива підтримати проект, який близький моїм уявленням про популярній культурі: я вірю, що розваги можуть і повинні бути розумними, якісними і змістовними», − зазначила співачка.

Тож, усіх охочих відвідати фестиваль запрошують з 28 травня по 1 червня на 3-й поверх «Premier City».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – міжнародний кінофестиваль для дітей
27 травень, 2014, 15:02