У Києві заборонять таксувати на «Ланосах» та «Ладах»

У Києві  заборонять таксувати на «Ланосах» та «Ладах»
Київська влада планує впровадити обмеження для таксистів за класом автомобіля.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як розповів голова Профспілки таксистів України Василь Попик, водіїв «Ланосів», «Лад» та «Шевроле Авео» (найпопулярніші нині авто серед столичних таксистів) відправлять «таксувати» в міста подрібніші, а в Києві цим бізнесом дозволять займатися лише власникам машин від D класу (Audi A4, BMW 3, Honda Accord, Ford Mondeo і т.п.) і вище.

Заступник голови громадської ради при КМДА та співавтор всеукраїнського закону про таксі Андрій Антонюк пояснює дану ініціативу тим, що одноколірні таксі (ймовірно - зеленого кольору) в столиці почнуть їздити лише через кілька років, а поки необхідно легалізувати ринок.

Наразі, Верховна Рада готується розглянути законопроект «Про таксі», який зобов'яже таксистів працювати легально, встановлювати лічильники і проходити атестацію. Новий закон пред'явить вимоги не тільки до водіїв-таксистів, а й до самих авто. На першому етапі вимоги будуть загальними: авто зобов'язане пройти техогляд, не бути старше 10 років і бути чотиридверним (джипи і «міні» не годяться).

Довідка

В Києві на сьогоднішній день працюють близько 20 тисяч таксистів, але тільки один з 20 працює легально - з реєстрацією у всіх необхідних органах та оплатою податків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ, таксі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві заборонять таксувати на «Ланосах» та «Ладах»
12 квітень, 2012, 12:16