Майданівці сказали, коли розійдуться по домівках

Протестувальники не покинуть Майдан Незалежності в Києві, поки не будуть виконані всі його вимоги.

Про це заявили представники низки громадських організацій майдану, - пише Дзеркало тижня.

"Майдан не розійдеться, поки не виконані вимоги: покарання злочинців, люстрація, зміна системи влади, встановлення конституційного порядку в частині громад, створена територіальна громада Києва (у частині самоврядування)", - йдеться в Маніфесті громад Майдану про бачення розвитку після травня 2014 року, який оприлюднений на прес -конференції в Києві в середу.

Активісти пропонують залишитися в центрі Києва, але змінитися структурно.

Зокрема, Майдан пропонується обмежити в межах первинних барикад (1-ої і 4-ої), зробити Майдан Незалежності пішохідним, а також створити умови для перетворення Майдану в місце "побудови громадянського суспільства".

Зокрема, провести громадські слухання на тему використання будівлі Київської міськадміністрації, а з Будинку профспілок зробити Громадський центр.

При цьому громадські організації визнають, що нинішній стан центру Києва незадовільний.

"Ми, організації, які не просто фізично присутні на площі, а й ті, які мають намір зберігати дух Майдану, дух пропозицій, розвитку та контролю змін в Україні, розуміємо, що "фізичний Майдан" зараз перебуває в стані не завжди гідному пам'яті людей, які загинули на ньому", - йдеться в маніфесті.

Активісти Майдану також повідомили, що Маніфест буде переданий у всі державні органи, а після отримання реакції на документ готові до формування спільної робочої групи. У випадку ж якщо влада проігнорує дану ініціативу, передбачається використовувати "механізми громадського тиску".

Нагадаємо, 25 травня Віталій Кличко заявляв про те, що необхідною прибрати намети з Майдану Незалежності. Кличко пообіцяв, що проведе відповідні переговори з майданівцівцями.

"Ніхто нікого виганяти не буде, нам потрібно спілкуватися. Нам треба почути один одного", - сказав Кличко.

За його словами , про необхідність відновлення руху по вулиці Хрещатик говорили кияни на всіх його зустрічах. "Більше того, тим людям, які знаходяться на Майдані, потрібно працювати, потрібно давати завдання. І ми запропонуємо їм реалізовуватися", - сказав Кличко.

Кличко не виключив, що намети з Майдану можуть бути перенесені в інше місце, а люди, якщо хочуть, можуть виходити на акції протесту на сам Майдан Незалежності.

"Ніхто нікого не викидає, але ми налаштовані на дискусію, на нормальну дискусію з аргументами", - сказав Кличко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: майдан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ху-ху не хо-хо! Що вже вичворяють? В жодній країні такого немає, а діє право і закон, а тут все псевдо-громади понабирались! Повезіть їх у Європу нехай подивляться, а якщо не допоможе - то в ... зрозуміло куда нехай йдуть!!!
Відповісти
Правильно, как учит нас партия - после состоявшейся февральской революции должна наступить (и обязательно наступит!) Великая Октябрьская. Зачем же расходиться? А потом опять баррикады строй, бутылки собирай, огнетушителя для нового мэра заготавливай?
Відповісти
Останні новини
Майданівці сказали, коли розійдуться по домівках
28 травень, 2014, 15:00