Вартість проїзду у маршрутках підвищувати не треба, – мерія

Вартість проїзду у маршрутках підвищувати не треба, – мерія
У луцькій мерії переконують, що вартість проїзду у маршрутках підвищувати нема потреби, хоча на цьому наполягають окремі перевізники.

Як повідомили 12 квітня у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради, тарифний відділ мерії проаналізував нещодавно озвучену одним із луцьких перевізників інформацію про необхідність підвищення ціни на проїзд.

Нагадаємо, директор «Автотранспортного підприємства №1» Олександр Шаміс у інтерв’ю ВолиньPost заявляв, що вартість проїзду у маршрутках слід підвищити до 3 гривень, адже сьогоднішні тарифи економічно необґрунтовані.

У мерії ж стверджують: нині жоден перевізник не надав власних розрахунків тарифів, до того ж не здійснює перевезення у звичайному режимі руху, тобто не дотримується усіх зупинок, передбачених розкладом руху. А це суперечить чинному законодавству та умовам укладених договорів.

На думку тарифного відділу мерії, перевізники дещо неправильно розраховують тариф, включаючи у нього необґрунтовані планові витрати.

«Зокрема, ціна на паливо, що врахована в розрахунках, відрізняється від цін, за якими паливо купується. Так, дизельне паливо купується за оптовими цінами 9,10-9,30 грн. за 1 л, проте розрахунок здійснено із врахуванням ціни 9,60 грн. за 1 л палива. Загальна сума витрат на ремонти та технічний огляд автобусів становить 31,3-44,4 тис. грн. на один автобус на рік, хоча за Методикою та з урахуванням фактичних підтверджених даних (по окремих підприємствах) на аналогічні марки автобусів зазначені витрати не перевищують 15 тис. грн.», – йдеться у поясненні тарифного відділу мерії.

Необґрунтованими також є загальновиробничі, адміністративні та фінансові витрати через відсутність усіх відповідних підтвердних матеріалів та розподілу по усіх видах діяльності підприємств.

Кількість перевезених пасажирів, яка суттєво впливає на розмір розрахункового тарифу, також потребує підтвердження.

Таким чином, для обґрунтування зміни рівня тарифів на перевезення автобусами в режимі маршрутного таксі, усім перевізникам необхідно доопрацювати власні розрахунки іі подати їх у мерію.

Довідка

Розрахунки тарифів на послуги з перевезення пасажирів автобусами, в режимі маршрутного таксі виконані за Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року №1175.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну звісно ж, враховується все, окрім самих пасажирів.Ніхто ж не говорить, як боротися з хамством шоферів,як зробити так,щоб вранці можна було спокійно доїхати до університету,на роботу...
Відповісти
Останні новини
Вартість проїзду у маршрутках підвищувати не треба, – мерія
12 квітень, 2012, 13:50