У волинських прикордонників - свято. ФОТО

У волинських прикордонників - свято. ФОТО
У день професійного свята ветерани-прикордонники зібралися на традиційну зустріч біля символічного прикордонного стовпа у Луцьку.

Як відомо, 28 травня в Україні відзначають День прикордонника.

Як повідомляє сайт «Волинь-Інновація», голова організації ветеранів державної прикордонної служби Волинської області генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський подякував 17-тьом колегам, які у березні цього року відгукнулися на ініціативу взяти участь у посиленій охороні державного кордону. Він вручив грамоти від імені організації кільком ветеранам-прикордонникам.

У числі перших добровольців, які відправилися на допомогу нинішнім охоронцям державного рубежу, зокрема посту «Пулемець» відділу прикордонної служби «Піща», був сам Аркадій Яворський та майор у відставці Валерій Пневський.

Валерій Пневський розповідає, що ветерани ходили в наряди разом із прикордонниками в якості простих солдат, без зброї, проте в польовій формі та зі спецзасобами. Спеціально для того сесія Піщанської сільської ради видала їм посвідчення членів добровільної дружини.

«Якщо молоді колеги наш візит спочатку не сприйняли, - каже Валерій Пневський, - то по закінченні нашого перебування (я був п’ять днів) щиро потиснули руки і подякували за підняття бойового духу, чого ніхто раніше не робив».

Сам же Аркадій Яворський, який окрім того брав участь у патрулюванні білоруської ділянки кордону на літаку, висловив побажання, щоб нинішня тривожна ситуація на сході дала можливість зробити правильні висновки.

«І не через якийсь час, а вже сьогодні у всіх відношеннях, - додав генерал, - у тому числі і в підготовці особового складу, в забезпеченні морального духу, який повинен бути у будь-які часи».

Ветерани-прикордонники пом’янули полеглих товаришів біля пам’ятника афганцям на меморіалі «Вічна Слава», а також відвідали Луцький прикордонний загін.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
супер! слава героям!
Відповісти
Останні новини
У волинських прикордонників - свято. ФОТО
29 травень, 2014, 08:38