Поранені під Волновахою волиняни не можуть оговтатися від пережитого

Поранені під Волновахою волиняни не можуть оговтатися від пережитого
Поранені у бою під Волновахою волинські військові ще не можуть відійти від пережитого потрясіння й трагічні події досі стоять у них перед очима.

Про це вони розповіли голові Волинської обласної державної адміністрації Григорію Пустовіту, який 29 травня провідав їх у військовому госпіталі.

Григорій Пустовіт намагався розпитати про подробиці трагедії у волинських бійців 51-ої механізованої бригади. Однак Дмитро Волох, Володимир Мельничук, Олександр Коханський, В`ячеслав Сіренко та Андрій Федоришин, які перебувають на лікуванні у хірургічному відділенні, розповідали неохоче. Мовляв, у мережі вже гуляє багато інформації про це все. Прокручувати у пам’яті щоразу події минулого військові не хочуть.

На запитання Пустовіта, чи бачили вони похорони загиблих під Волновахою земляків, поранені відповіли ствердно. Кажуть, що дивилися по телевізору.

Один із поранених, В’ячеслав Сіренко, усе ж погодився розповісти трохи про службу на Східній Україні. За його словами, до того, як потрапити на Донеччину, волиняни стояли на "учбовому посту" в Дніпропетровську.

Під Волновахою вони не шукали місце для ночівлі, там мали облаштувати блокпост. Як каже Сіренко, просто не встигли.

Стрілянина розпочалася вдосвіта, десь о 4:30. Нападники добре знали дислокацію наших військових. Та й до такого ніхто не був готовим, адже командири хлопців заспокоїли, що нічого страшного з ними статися не може, вибори минуть і їх відпустять додому.

Як розповів Дмитро Волох, на них напали тоді, коли вони спали у палатках. Чергував лише наряд. Відстрілюватися від терористів не могли, мали чітку вказівку не стріляти на ураження. Постріли вони могли робити лише вгору, або у крайньому випадку, по ногах.

Нападникам, які під’їхали до блокпосту на автівках, допомагали снайпери, які стріляли з боку лісу.

Поранені розповіли також, що місцеве населення ставилося до них здебільшого прихильно. Навіть допомагали поранених на своїх авто відвозити до лікарні.

Як повідомив пораненим волинянам Пустовіт, усі, хто брав участь у антитерористичній операції отримають статус учасників бойових дій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жалко людей, но зачем вы там??
Відповісти
Останні новини
Поранені під Волновахою волиняни не можуть оговтатися від пережитого
29 травень, 2014, 13:26