У прокуратурі нагадали жінкам військових 51-ої бригади про кримінал за перекриття дороги

У прокуратурі нагадали жінкам військових 51-ої бригади про кримінал за перекриття дороги
У прокуратурі Волині нагадали дружинам та матерям військових 51-ої бригади про кримінал за перекриття дороги.

Про це йдеться в звернені відомства до волинян, яке опублікувала прес-служба правоохоронців.

Як відомо, 29 травня на Волині дружини та матері військових з 51-ої бригади перекривали автодорогу Київ-Ковель-Ягодин у районі села Оконськ Маневицького району та поблизу села Римачі Любомльського району, вимагаючи повернення додому своїх рідних, котрі призвані на військову службу до Збройних Сил України.

За наявною в прокуратурі області інформацією, в організації цих акцій брали участь службові особи органів місцевого самоврядування й навіть голова однієї з районних рад.

Прокуратура Волині наголошує на недопустимості таких дій, адже вони не лише тягнуть за собою кримінальну відповідальність, але й грають на руку ворогу.
Блокування призводять до порушення нормального функціонування міжнародної автомагістралі, припинення переміщення вантажів через Державний кордон і підриву авторитету держави в очах європейської спільноти. Воно також може бути використане як факт в інформаційній війні.

"Зараз народ України повинен об'єднатися, аби дати відсіч російській агресії. На всіх громадянах нашої держави, а на посадовцях органів влади й місцевого самоврядування – насамперед, лежить величезна відповідальність. Усі ми розуміємо, як важко тим, чиї рідні перебувають у війську. Проте їхня служба є запорукою безпеки українського народу та цілісності нашої держави. Відтак просимо волинян із розумінням ставитися до труднощів, спричинених воєнним часом, зберігати спокій та утримуватися від вчинення незаконних дій", - наголошує прокурор області Анатолій Коцура.

Довідка

Кримінальна відповідальність за блокування транспортних комунікацій встановлена ст. 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає за ці дії покарання у виді штрафу від 850 до 2550 гривень, виправних робіт на строк до двох років, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, а яка доля того прокурорського виродка, який порвав повістку і кинув її шматки в автомайданівця?Де ті люстратори?!цікаво, чи мобілізоване хоч одне чмо з прокуратури?
Відповісти
А прокуратурі не треба нагадувати за примус йти до армії чоловіків у яких медичні вади, захворювання і на утриманні 2-3 неповнолітніх дитини і взагалі є діти 2014-го року народження?! Це як?!
Відповісти
Пропоную всіх прокурорів від головного до їх помічників обласної, міських та районних відділів прокуратури відправити з понеділка на Донецьк в на блокпости, всіх без бронежилетів та видати їм лопати, сокири і ліхтарики -хай свої гріхи за скільки років розкрадать та знущань над Україною та людьми замолюють, з цього понеділка всіх прокурорів!!!ХТО ЗА?
Відповісти
Повністю підтримую!!!
Відповісти
"Зараз народ України повинен об'єднатися, аби дати відсіч російській агресії."
Ну да... Тільки в вашому розумінні "народ України" це хлопці з Західних областей, які мають воювати і гинути, а "справжні козаки", як себе називають мужики східних областей, не воюють. В упор розстрілюють вонинян, франківців, а де ті військовозобов'язані. Це вже точно їхня земля, хай стають на захист. Тільки вони стають на сторону путлерівців, і воюють за Рассею. Праві жінки-матері, я їх цілком підтримую. Або озбройте, одягніть, і дайте все необхідне, в т. ч. бронежилети, засоби захисту, і не забудьте хороше харчування. а то беркутівців на майдан одягли як на війну, а воїнів, як на пляж зібрали. Стидуха прокуратурі і військовому керівництву. Задниці свої прикривають, ніхто не може рішень приймати, як слимаки!
вибачте за грубість, але то правда. Ви ж мужики, чи сопляки? Як ви не хочете своїх синів захищати, то мусять матері добиватися.
Відповісти
А коли палили 20 лютого прокуратуру "правий сектор" - то цен не кримiнал? А перекриття дороги - це виходить злочин? А це не злочин - коли людей запевняли, що вони йдуть охороняти кордон з Бiлоруссю, а послали в справжню "гарячу точку"? Ще й який цинiзм - кинули солдат у Волновахський район, який на той час уже весь був контрольований сепаратистами (про що свiдчать в iнтернет карти протистояння в межах Донбасу), але при цьому брехливо заявляли, що для участi в бойових дiях солдат не посилали, а посилали лише для охорони дороги (але дорога та знаходилась, виходить, у зонi збройного протистояння). Хоч хтось понiс кримінальну відповідальність за таке, можна сказати, "шахрайство"? Жiнки вийшли з протестами, бо глибоко обуренi брехнею з боку влади, з боку держави. Ненавчених юнакiв, як рабiв, командири кидають на бойню без бронежилетiв та касок, тобто ведуть на вiрну смерть - за це хтось був арештований, покараний?
Відповісти
корупція в армії триває. коваля у відставку. тенюха звільнили тільки за те що зрадники солдати і офіцери у криму не хотіли захищати свою країну. чому не звільняють коваля за провали у армії? всі мовчать, телемостів не організовують, паніку не піднімають.
Відповісти
як на рибалку те прокуроство з генералами збираються, то беруть вудку (щоб жінка думала, що буде рибу ловити), пляшку, закуску, гаманця (щоб рибу купити), машину (ногами не піде, бо тяжко) і одягнеться як нова гривня. А солдата воювати відправили без зброї, обмундирування, їжі. Вони, що РАБИ??! Зробіть з нього воїна, тоді посилайте на війну! А ні, то ставайте попереду них і воюйте разом. А то накази посилають... тримайтеся хлопці... А за що триматися не каже один з другим.
Віче треба збирати!!!!! В неділю, на майдані!!!! І щоб генеральство прийшло до людей в очі дивитися!
Відповісти
Ти вийди "їм в очі" це скажи , пркурорішка ! Вони й тобі перекриють . Дихальні шляхи ...
Відповісти
сволота!!! а де ж ви були коли хлопців розстрілювали?! чи хочаб один прокурор або його чадо відслужило?! вже не говорячи чи пішло б на війну!!! падлюки, хотів би побачити, якщо б його дитину розстріляли, через халатність влади - як би ВОНО тоді б заспівало б!
вже б мовчали б!!!
Відповісти
гіль служив два роки в естоніі в ракетних військах стратегічного призначення 1976-1978 рр,служив по дорослому- у стартовій батареі, солдатом. Нормальний був пацик.
Відповісти
А давайте всіх повернемо зі сходу по домам!!! Круто буде! Всі чоловіки та сини будуть дома на варениках сидіти! Мир і злагода буде в сім'ях! А чи на довго?
Відповісти
якщо такі розумні,то самі їдьте на Донецьк воювати,змініть наших хлопців,побачимо як заспіваєте......добре сидіти коментарі писати і нічого не розуміти що робиться на сході.
Відповісти
перетворюють армію в дитячий садочок
Відповісти
а ви самі не хочете поїхати і замінити наших солдат на сході?побачимо,як заспіваєте як будете на місці.....
Відповісти
Останні новини
У прокуратурі нагадали жінкам військових 51-ої бригади про кримінал за перекриття дороги
30 травень, 2014, 09:33