На Волині контролюватимуть, щоб «мажори» не відкуплялися від армії

На Волині контролюватимуть, щоб «мажори» не відкуплялися від армії
Представники волинського штабу «Самооборони Майдану» запропонували план вирішення проблем 51-ї механізованої бригади та задовольнити вимоги матерів військових.

План озвучив самообронівець Сергій Чуріков під час зборів у актовій залі військкомату у п’ятницю, 30 травня.

Нагадаємо, нещодавно родичі військових 51-ї механізованої бригади прийшли у обласний військовий комісаріат із вимогою повернути хоча б частину із них зі Сходу України.

Серій Чуріков запропонував провести часткову ротацію та замінити частину військових за рахунок добровольців.

«Необхідно провести заходи щодо часткової заміни складу. Ми не можемо їх забрати та залишити пусті місця, тому будемо замінювати за рахунок добровольців. Є підготовлені кадри, які хочуть служити. Наша завдання - написати офіційне звернення на командування «Північ», щоб там на місцях підготували списки, кого треба замінити, в кого погана дисципліна, хто непідготовлений», - відзначив активіст.

Також самооборонівці пообіцяли контролювати на місцях, щоб «мажори» не уникнули призову, якщо під нього підпадають.

Чуріков запропонував вибрати із середовища родичів військових 5 осіб, що будуть контролювати процес ротації.

«Є добровольці, які хочуть служити, які мають відповідні навички, ми їх будемо разом із військкоматом залучати. Для цього потрібно проконтролювати це рішення. Ви із свого середовища вибираєте 5 людей, які мають час, вони будуть контролювати цей процес», - пояснив самооборонівець.

За його словами, якщо таку пропозицію підтримають, то матері «будуть присутні на відборі та дивитися, хто яким чином призивається, якщо це не становить секретності».

Щоб контролювати цей процес, самообронівці також планують використовувати «київських» політиків. «Ті контакти, які у нас є – Парубій, Гриценко, люди, які мають доступ до військових, ми максимально донесемо до них цю інформацію», - пообіцяв Чуріков.

Він переконаний, що у військкоматі підтримують такі ініціативи, однак вони повинні виконувати накази «зверху»: «З боку військкомату є повне сприяння, але вони виконують наказ. Вони повинні не просто всіх розпустити, залишити бригаду без військового складу, вони повинні замінити».

Під час зборів родичі військових загалом підтримали таку ініціативу та обрали кілька делегатів, однак були і ті, хто вимагав забрати всіх бійців бригади зі сходу України, а не лише частину.

Також матері військових хотіли дізнатися, чому їх перебазовують для навчання на Миколаївщину, а не, на приклад, у Володимир-Волинський чи Рівне, де, мовляв, також є необхідні умови.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
від...біться вже нарешті від наших хлопців, чого вони мають через кацапів помирати?!!! щось не чути у новинах, що гинуть солдати з Данєцка чи Луганска. правильно роблять, що відкуповуються
Відповісти
а хто буде робити?
Відповісти
Чуріков з самообороною будуть на місцях контролювати, а служити хто буде? Чим ви кращі за мажорів?
Відповісти
ага, особливо чуріков проконтролює! Нехай краще людям з 19 округу розкаже де гроші обіцяні членам дільниць. До тих пір він з кралюком і диньком не заплатили! Позорище!
Відповісти
Що це за чурікови? Якісь росіяни , що дестабілізують стан в Україні і області.
Відповісти
А хто буде контролювати? Гузі і Днильчуки, які в свій час відкупились від армії???
Відповісти
у мажорів енурез
Відповісти
А контролюватимуть ще мажорніші мажори!:)
Відповісти
та невже
Відповісти
Нехай самооборона сама їде в Донецьк,а не ховається за хлопців.Може ї проконтролювати,ане на смерть інших відправляти.ГузІ,Данильчуки,добре зараз Вам ховатись за спинами інших Самі Їдьте покажіть приклад.
Відповісти
Останні новини
Фото з 51-ї бригади
30 травень, 2014, 18:28
На Волині контролюватимуть, щоб «мажори» не відкуплялися від армії
30 травень, 2014, 18:08