В Україні подорожчала електроенергія

В Україні подорожчала електроенергія
Від сьогодні, 1 червня, в Україні зросли тарифи на електроенергію для споживачів від 10 до 40 відсотків у залежності від обсягів споживання електроенергії.

Про це йдеться в повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), - пише ТСН.

"Максимальне зростання тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, передбачається тільки для споживачів, які споживають понад 800 кВт/год на місяць", - пояснюють у НКРЕ. Тарифи підняли на основі постанови Кабміну від 21 травня 2014 року № 149 "Про вдосконалення державної політики регулювання тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню, а також іншим споживачам, для яких застосовуються такі тарифи".

У Нацкомісії пояснюють, що "станом на 1 травня 2014 року населення оплачує лише 24 % фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії. Різниця в тарифах для населення між встановленим та економічно обґрунтованим рівнями покривається всіма іншими непобутовими споживачами, зокрема бюджетними організаціями, сільськогосподарськими споживачами-виробниками, транспортом, промисловими споживачами тощо. У зв'язку з цим роздрібні тарифи на електричну енергію для непобутових споживачів України є фактично завищеними, внаслідок чого постійно збільшується кінцева ціна на всі їх товари та послуги (більшість продуктів харчування, промислових виробів, побутових та інших послуг, у яких питома вага електроенергії займає значну частку)".

Саме через це й підвищують тарифи для населення. І зазначають, що "ефективно працюючий механізм надання пільг та субсидій малозабезпеченим громадянам забезпечить соціальну справедливість при оплаті електроенергії, зокрема значно зменшить субсидіювання заможних членів суспільства".

Підвищення тарифів на електроенергію для населення призведе до збільшення місячних витрат на оплату електроенергії кожним споживачем у таких розмірах за умови споживання у місяць: - 50 кВт/год. - на 1 грн; - 150 кВт/год. - на 4 грн; - 300 кВт/год. - на 12 грн; - 500 кВт/год. - на 23 грн; - 800 кВт/год. - на 40 грн; - 1000 кВт/год. - на 116 грн. Для малозабезпечених споживачів (багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу) обіцяють підвищити тарифи не більше, ніж на 10% за умови споживання до 150 кВт/год. (250 кВт/год. – у будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками та/або електроплитами).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КРАСОТА...
Відповісти
Я просто дивуюся з таких новин! Відкриваєш статтю про подорожчання електроенергії з надією ознайомитись із новими тарифами, а тут є все (бла-бла-бла) окрім тарифів. Не стаття, а сміття!!! Жаль затраченого часу!
Відповісти
Останні новини
В Україні подорожчала електроенергія
02 червень, 2014, 07:40