У Луцьку - новий студентський мер

У Луцьку - новий студентський мер
Від 31 травня у Луцьку - новий студентський мер.

30 – 31 травня на базі дитячого табору «Ровесник» (село Забороль, Луцького району) відбувався регіональний етап молодіжного мульти-фестивалю «Студентська республіка 2014», під час якого й обрали нового мера, - повідомили організатори.

На відкриття фестивалю завітав в.о. начальника обласного управління молоді та спорту Ігор Дмитришин, який привітав учасників і глядачів та побажав вдалого свята.

Такий захід на Волині організовують вже дев’ятий рік поспіль, і він був профінансований обласним управління молоді та спорту як переможець конкурсу проектів серед громадських організацій.

Зі слів організатора дійства Валерія Пельца, цьогоріч не готували гостям якихось особливих несподіванок чи сюрпризів – мовляв, все відбувається за напрацьованою роками програмою.

«Студенти вже звикли, що в кінці навчального року їх чекає таке дійство, де вони зможуть весело провести час, познайомитися з новини людьми, набратись сил на літо та, звичайно, визначити кращих з кращих», - мовив він.

На фестивалі були представлені 11 навчальних закладів (близько 250 учасників), які протягом фестивалю повинні були позмагатись у різноманітних змаганнях та конкурсах, але через складні погодні умови змогли відбутись лише інтелектуальні змагання, оскільки ігрові майданчики були не придатні для проведення спортивних змагань.

Погана погода не завадила активним студентам зіграти в політичну гру, головною метою якої є вибори «Студентського мера» та депутатів студентського магістрату.

ДИВИТИСЯ ФОТО ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ


Свої кандидатури на посаду студентського керманича подали два претенденти: Сергій Вихованець (Луцький кооперативний коледж) та Євген Ковальчук (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки).

На студентських виборах голоси виборців розділились порівну, і лише на один голос випередив свого конкурента Сергій Вихованець. Таким чином, «Студентським мером Луцька» вперше став представник Луцького кооперативного коледжу.

Окрім мера, студенти обирали студентський магістрат із двох партій: «Студсила» та «Жигулі». Голоси виборців розділились 41% на 59% на користь партії «Жигулі». До магістрату Волині 2014 року увійшли: Табачук Олексій (ЛНТУ), Бараков Михайло (ВДУКіМ), Жук Дмитро (ЛіРОЛ), Оніщук Катерина (ЛПК), Мельничук Ілля (ЛКК), Марчук Катерина (ЛПК) – від партії «Жигулі». Герасимчук Роман (СНУ), Ожеховський Олександр (ВДУКІМ), Крайнік Юлія (СНУ), Уляницький Андрій (КТБП СНУ).

Обрані студентські депутати представлятимуть область на Всеукраїнському етапі мульти-фестивалю «Студентська республіка», який відбудеться в серпні.

Довідка

Організатори фестивалю: громадські організації «Студентська республіка», «Студентська рада Волині» та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.

 Сергій Вихованець
Сергій Вихованець

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: студенти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де фото мера???
Відповісти
Останнє фото.. це він і є!)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - новий студентський мер
02 червень, 2014, 10:44