Померла дочка Черчилля

Померла дочка Черчилля
Молодша дочка легендарного екс-прем'єр-міністра Великобританії Вінстона Черчилля леді Мері Соумс померла на 92 році життя.

Остання з п'яти дітей Черчилля померла 31 травня у своєму будинку в Лондоні в оточенні родини після нетривалої хвороби, - повідомляє 5 канал з посиланням на The Guardian.

Мері Черчилль працювала в Червоному хресті і в Жіночій добровільній службі Великобританії з 1939 по 1941 рік. Згодом вона приєдналася до Допоміжної територіальної служби, з якою вона служила у змішаних зенітних батареях у Лондоні, Бельгії та Німеччині. За три роки Мері отримала звання молодшого командира.

Мері супроводжувала батька в декількох поїздках. Зокрема, разом з ним вона була на Потсдамській конференції 1945 року, де зустрілася з президентом США Гарі Труменом і радянським лідером Йосипом Сталіним.

Вона опублікувала біографію своєї матері і відредагувала збірку листів, написаних своїми батьками. За служіння суспільству, зокрема, за свою роботу в Зімбабве, леді Соумс отримала молодший лицарський орден Британської імперії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.