Офіційно: Порошенко переможець виборів

Офіційно: Порошенко переможець виборів
Центральна виборча комісія щойно оголосила офіційні результати позачергових виборів глави держави 25 травня.

П'ятим президентом України став Петро Порошенко, який набрав 54,7% голосів виборців, - пише ТСН.

Детальне оголошення результатів по кожному з регіонів, закордонних виборчих дільницях та загалом по Україні розпочалося близько 15:00 і тривало майже дві години. Після перерви для складання протоколу ЦВК оголосила офіційні результати виборів.

До виконання обов'язків Порошенко приступить уже найближчої суботи, 7 червня, коли й має відбутися інавгурація.

На вибори Порошенко ішов із закликом: "Жити по-новому!". У своїй передвиборчій програмі він розшифрував, що жити по-новому – це жити вільно, безбідно, чесно та безпечно. Зокрема, Порошенко обіцяє боротися проти російської агресії, зачистити від терористів Схід України, повернути Крим.

"Стану гарантом збереження щойно відновленої парламентсько-президентської форми правління, за якої уряд формується коаліцією фракцій та депутатів. Не претендуватиму на повноваження більші, ніж ті, на які ви мене оберете. Забезпечу повне перезавантаження влади. Має відбутися децентралізація влади", - переконував політик до виборів.

Крім того, Порошенко обіцяє, що стануть відомі імена справжніх власників ЗМІ, створить суспільне телебачення. "Окремо наголошую на неухильному дотриманні прав всіх національних меншин. Особливу увагу слід надавати захисту українців Криму та кримських татар як корінного народу Криму", - ідеться в передвиборчій програмі.

Водночас державною мовою він визнає лише українську і буде "керуватися статтею 10 Конституції, яка визначає українську мову як державну, але особливо наголошує на правах російської мови та гарантує вільний розвиток усіх мов.

Вважаю за доцільне з метою забезпечення єдності української політичної нації зберегти існуючий статус-кво в мовному питанні". Протягом першого року свого президентства Порошенко обіцяє безвізовий режим з Євросоюзом, а вже до кінця терміну на посаді хоче, щоб Україна стала повноправним членом ЄС.

Крім того, обіцяє реформувати чи не всі галузі в державі, а особливо економіку, а також правоохоронну систему (суди, міліцію, СБУ, прокуратуру).

Порошенко переконує, що невдовзі відбудеться "антикорупційна люстрація судових, правоохоронних, податкових і митних органів; встановлення публічного контролю за призначенням і діяльністю суддів і створення системи їхнього автономного функціонування, незалежного від законодавчої та виконавчої гілок влади; формування професійного корпусу державних службовців, їх соціальний захист та посилення відповідальності".

"Уроки останніх місяців свідчать: Україна сама мусить забезпечити свою оборону. Планую істотне, в рази і порядки, збільшення витрат на відновлення, модернізацію та посилення Збройних сил та інших структур, від яких залежить захист від зовнішньої агресії", - говориться в програмі Порошенка. "Жити по-новому – це покладатися перш за все на власні сили. За нас нашу роботу ніхто не зробить!", - наголошує політик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не підведи. В українців терпіння не залишилось більше.
Відповісти
— А зачем Вы стояли на Майдане?
— Против олигархов, за свободу!
— А зачем опять олигарха выбрали?
— Сдохни, путинский раб, ватник, колорадос, сволочь, сдохни...!!!
Відповісти
Добре, що хоч не "смертельно хвора" Юлька...
Відповісти
Останні новини
Офіційно: Порошенко переможець виборів
02 червень, 2014, 17:39