Польський міністр каже, що в Європі Україну не чекають

Польський міністр каже, що в Європі Україну не чекають
Якби політики, які прийшли до влади в Україні у 2005 році, не переcварилися між собою і не погрузли б у корупції – Україна могла б вступили до Євросоюзу не пізніше 2020 року, - вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Про це він заявив під час зустрічі з українськими журналістами, організованої у Варшаві Польським прес-агентством та Польським інститутом у Києві.

«Якби ваші політики після Помаранчевої революції не пересварилися між собою і не почали дерибанити Україну, а зайнялися б реформами, як ми це почали робити після 1989 року, то, за моїми оцінками, Україна могла б бути членом ЄС вже до кінця цієї декади (2020 року, – ред.). На жаль, ви не використали цього шансу, ви його змарнували», - сказаві Сікорський.

«А зараз буде важче – зараз треба буде довести, що цей новий початок є справді чимось новим. А не повторюванням колишніх помилок», - додав він.

Міністр наголосив, що європейці передусім оцінюватимуть, чи відбувається в Україні реальна боротьба з корупцією. «Якщо нова команда підтримає певні схеми, які вже існують, то забудьте про членство в ЄС», - заявив він.

ЩО ЩЕ СКАЗАВ СІКОРСЬКИЙ УКРАЇНСЬКИМ ЖУРНАЛІСТАМ - ЧИТАТИ ТУТ


«Сьогоднішні настрої в Європі такі, які зовсім не вітають її розширення. Якщо зараз запитаєте в головних європейських країн, чи Україна може вступити до Європейського Союзу, то отримаєте тверде «Ні», - вважає Радослав Сікорський.

«Але це не повинно вас знеохочувати. На польську пропозицію ЄС вирішив, що Угода про Асоціацію не буде цим останнім, завершальним етапом співпраці ЄС з Україною... Тепер те, що найкраще ви можете зробити, – це осучаснити свою країну. Якщо через кілька років європейці побачать, що Україна зростає – тоді вони відкриють нові можливості», - додав глава МЗС Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що буде з Євросоюзом до 2020 року не знає навіть Сікорський...)
Відповісти
Останні новини
Польський міністр каже, що в Європі Україну не чекають
03 червень, 2014, 09:19