Результати виборів опублікували в пресі

Результати виборів опублікували в пресі
Затверджені Центральною виборчою комісією результати позачергових виборів президента України 25 травня, на яких переміг позафракційний народний депутат Петро Порошенко, оприлюднені у вівторок в офіційній пресі - газеті "Голос України " і " Урядовий кур'єр".

Електронна версія нових номерів газет з'явилася в ніч на вівторок на сайтах видань, - пише Дзеркало тижня.

У понеділок Центрвиборчком на своєму засіданні затвердив протокол, згідно з яким переможцем став Порошенко, за якого проголосували 54,7% виборців, що взяли участь в голосуванні, або 9 млн 857 тис 308 осіб.

"За підсумками голосування на позачергових виборах президента України 25 травня обраним президентом України є кандидат на пост президента Петро Порошенко", - заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Інавгурація нового президента має відбутися у залі засідань українського парламенту, хоча раніше була озвучена інформація, що Порошенко має намір присягнути народу України на Майдані.

За словами Романа Зварича, який очолював юридичний департамент виборчого штабу Порошенка, інавгурація має відбутися 7 червня, але це поки тільки попередня дата. Вона відбудеться у Верховній Раді під час так званого "урочистого засідання", а дата його проведення є компетенцією парламенту.

Раніше в понеділок спікер Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про те, що після офіційної публікації парламент повинен прийняти постанову про проведення інавгурації президента України, яка відбудеться в суботу 7 червня.

Як раніше заявляв Охендовський, до прийняття присяги в день інавгурації Порошенко вважається новообраним президентом України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Результати виборів опублікували в пресі
03 червень, 2014, 09:12