Під час пожежі від солдата лишилася тільки фляга, – військовий про бійню під Волновахою. ВІДЕО

Під час пожежі від солдата лишилася тільки фляга,  – військовий про бійню під Волновахою. ВІДЕО
Один із українських бійців, який воював на блокпосту під Волновахою, розповів про те, як терористи вбивали його побратимів.

23-річного Назара Хруща мобілізували на службу в дев’яту роту 51-ї окремої механізованої бригади, - пише ТВі.

За словами юнака, він понад півтора тижні воював на блокпосту під Волновахою, що на Донеччині. Удень 4 червня він та ще четверо солдатів повернулися додому. Утім, усього на десять днів. У Тернополі на залізничному вокзалі хлопців зустрічали городяни.

"Мені важко передати словами те, що відбувалося на блокпостах, – розповів Назар Хрущ. – Просто я з тієї роти, звідки загинули багато хлопців. Нас було 92, а залишилось 59. Після бою від одного з наших хлопців фактично нічого не залишилось. Його привезли у цинковій труні, якої навіть не відкривали. Там просто не було на що дивитися, – пригадує співрозмовник. – А ще було – коли горіло БМП, від солдата, якого ми там знайшли, залишилася тільки фляга".

Про місцевих мешканців Назар відгукнувся двояко. Мовляв, були такі, які годували хлопців і допомагали їм. І були й ті, "через кого наших вояків повбивали".

"Багато продуктів привозили нам люди, що жили неподалік. Інші місцеві не дали змоги нам розташуватися на блокпосту. Практично заблокували нам вхід. І ми чекали не знати на що. Врешті дочекалися, що приїхали й перестріляли хлопців", – розповів молодий боєць.

За його словами, це зробили чеченці.

Назар Хрущ зазначив, що бракує пристроїв нічного бачення та бронежилетів.

"Коли нас стояло 48 чоловік на блокпосту, то ми мали всьо десять радянських бронежилетів. Вони старі, всі обсипані. Що вони є, що немає", – сказав він.

За словами бійця, він та його побратими через десять днів повернуться на Донеччину, аби й надалі захищати свою країну.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
9 рота?!!!!
Відповісти
невже знову 9 рота
Відповісти
Позавчора на брифінгу з нагоди 100 днів з моменту призначення на посаду в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький повідомив, що внаслідок заворушень і терактів у східних областях України загинула 181 людина, 293 отримали поранення.
За його словами, із 181 вбитого 59 - військовослужбовці, повідомляє «УНІАН». Солдатик стверджує, що лише з його 9 роти 3 батальйону 51 омбр загинуло 33 військовослужбовці. Хтось з нас чув до цього про тижневі бої на блокпостах під Волновахою? Десь ще повідомлялось про доставку трун з "200" служивцями 51 бригади на Волинь та Галичину, окрім як тих 17, що нещодавно похоронили? Які реальні втрати приховують від України військові та політики?
Відповісти
Хороший вопрос. Правду узнаем разве что лет через пять-десять...
Відповісти
Звичайна практика під час бойових дій. Ніхто не дізнається точної цифри ніколи. Треба забирати комбайнерів, продавців, бухгалтерів з армії. Більшість не готові стріляти по живим людям. Вони тільки обуза для військових. Воювати мусять люди які в цьому щось розуміють.
Відповісти
Останні новини
«С.К.А.Й.» у Луцьку. ФОТО
04 червень, 2014, 23:55
Під час пожежі від солдата лишилася тільки фляга, – військовий про бійню під Волновахою. ВІДЕО
04 червень, 2014, 21:44