У Луцьку може подорожчати вивіз сміття

У Луцьку може подорожчати вивіз сміття
Якщо приватні підприємства виграють тендери на вивезення побутових відходів у Луцьку, вони, ймовірно, вимагатимуть підвищення тарифів за такі послуги.

Про це розповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська під час засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про Положення про порядок та умови проведення конкурсу з визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів у м.Луцьку».

За її словами, у ціну, яку лучани платять за прибирання та вивезеня відходів, закладений курс 8,5 гривні за 1 долар, однак ціни на пальне, які залежать від курсу, давно підвищились.

Соколовська нагадала, що витрати на пальне – основна стаття видатків підприємств, що вивозять відходи, тому коштів, які надходять від сплати за нинішніми тарифами, ймовірно, не вистачить.

Також Лариса Соколовська нагадала, що такого підвищення тарифів вже домоглися луцькі перевізники. Прибиральники можуть зробити те ж саме.

За словами заступника керівника департаменту ЖКГ Луцькради Миколи Осіюка, зарплати, які закладені у тариф за прибирання, «занизили до плінтусу», тому малоймовірно, що працівники приватних компаній погодяться працювати за такі гроші.

Однак, поки конкурс із визначення виконавців послуг із вивезення відходів не відбувся, питання про підвищення тарифів для лучан не ставитимуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви добре знаєте тільки ОДНУ РОБОТУ. Все глибше залазити в нашу кишеню. Але неШАНОВНІ. Вона вже пуста. Більше того, в ній дирка протерта цінами на продукти, ліки, транспорт і все інше. Не розуміючи того, що вже більше не візьмете, ВИ СВОЇМИ РУКАМИ доруйнуєте й тих, хто з останніх сил старався вам платити. Ми стаємо неплатниками не від хорошого життя і не з власної волі. І, дякуючи вам, нас все більше.
(Для довідки: В горезвісному СССР середньої МІСЯЧНОЇ ЗАРПЛАТИ вистачало на оплату трьохкімнатної квартири ЗА РІК).
З ПОКРАЩЕННЯМ ВАС!!!
Відповісти
як тільки щось розрулює соколовська-це відразу стає дорожчим для населення.може,на відпочинко їй вже пора,у Ківерцях!
Відповісти
В цивілізованому світі сміття вивозиться за кошт того, хто безкоштовно потім його забирає на переробку. Корупція...
Відповісти