Заступник губернатора Волині прокоментував звинувачення в махінаціях

Заступник губернатора Волині прокоментував звинувачення в махінаціях
Заступник голови ОДА Роман Карпюк відповів на закиди президента Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Петра Таланчука та головного бухгалтера Валентини Журавльової.

Про це він розповів під час прес-конференції у Луцьку в четвер, 5 червня.

Нагадаємо, у газеті «Урядовий кур’єр» опублікували статтю, де Романа Карпюка звинуватили у різного роду махінаціях.

Так, у статті йдеться, що Карпюк отримав для інституту декілька автомобілів марок «Форд» та «Фольксваген», які він нібито передав приватному підприємству, не взявши на баланс навчального закладу.

Карпюк розповів, що автомобілі передали університету у користування як конфісковане на митниці майно. За словами Карпюка, автомобілі були у поганому стані тому «їх притягли на тросах». Машини не було зберігати, тому їх передали на відповідальне зберігання іншому підприємству.

Після цього проти Карпюка розпочали кримінальну справу та почали проводити допити.

«Я 207 раз ходив на допит в прокуратуру… тягали на допити всіх викладачів, прибиральниць, лаборантів», - відзначив посадовець.

За словами Романа Карпюка, ці справи «вже давно закрили», не знайшовши порушень у його діях.

«Загалом перевірка університету «Україна» встановила, що ректор Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» (Роман Карпюк був ректором у 2000 – 2014 роках, - ред.) завдав громаді збитків на суму майже 10 мільйонів гривень», - відзначала для статті Валентина Журавльова.

Натомість Карпюк спростовує такі закиди: «Я за те, щоб провести відкриту незалежну перевірку».

Він розповів, що у 2001 році, коли для інституту шукали приміщення, хотів взяти кредит, щоб викупити приміщення колишнього шовкового комбінату на вулиці Карбишева, 2.

За словами Романа Карпюка, він звернувся до Олександра Пизи, який тоді керував філією «Кредобанку», щоб взяти кредит для викупу приміщення колишнього комбінату. Пиза «поставився із розумінням до пропозиції» та був готовий сприяти виділенню коштів. Однак, на той час філія банку могла видавати лише по 400 000 гривень одні юридичній особі.

Тому Карпюк розповів, що зареєстрував два підприємства, щоб на них взяти ще по 400 000 гривень для придбання всього приміщення.

Він додав, що у той час в навчальному закладі справи йшли не найкраще, тому намагалися на усьому економити.

«Момент був, що не вистачало коштів на викладачів, на ліцензування… Ми самі різали і збирали парти за 70 гривень», - відзначив екс-ректор університету.

За словами Романа Карпюка, у 2010 році всю бухгалтерію інституту перевели «у Київ», тобто до центрального офісу міжнародного університету розвитку людини «Україна».

«Пройшло більше 60 перевірок МОН, залазили в кожну шпарину. У 2010 коли розрахувався по кредитах, все фінансування з невідомих причин переводилися на Київ», - пояснив він.

Через це, за словами Карпюка, в інституті почалися проблеми.

«Навіть авторучку чи поміняти тонер в принтері не могли без Києва. Крім того, щомісяця інститут мав платити 15% від доходів у центральну структуру університету», - мовив він.

Тому Карпюк каже, що із 2010 року фактично не контролював фінансові аспекти діяльності навчального закладу, і звинувачення на його адресу.

Також заступник голови ОДА відзначив, що коли ішов із посади ректора інституту, президент «України» нібито вимагав у нього віддати частину приміщення на Карбишева, 2, або компенсувати близько 1,5 мільйона доларів.

«Якщо я не зроблю, то всіляко їдуть розмазувати та не допустять, щоб я не працював, не був депутатом облради, не працював в органах влади», - відзначив посадовець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Карпюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли людина вірить в свою брехню то вже діагноз. Я не впевнений ,що газета «Урядовий кур'єр» - видання центральних органів виконавчої влади України, друкує неперевірену інформації. Якщо публікація в «Урядовому кур’єрі» така брехлива ,то чому Роман Карпюк не подасть до суду за наклеп,а виправдовується перед місцевими ЗМІ.Суд виправдає і заставить «Урядовий кур’єр» спростувати надруковану інформацію і тд.
Відповісти
А навіщо спростовувати маразм. Замовна стаття яка ніким не перевірена читав брехня бруд і ...облом Таланчуку
Відповісти
Вже перевіряють.....
Відповісти
Останні новини
Заступник губернатора Волині прокоментував звинувачення в махінаціях
05 червень, 2014, 15:29