Начальник караулу вимагав гроші за патрони, - командир роти 51-ої бригади. ВІДЕО

Начальник караулу вимагав гроші за патрони, - командир роти 51-ої бригади. ВІДЕО
Командир роти 51-ої бригади каже, що в нього вимагали гроші за набої.

До Тернополя та Львова повертаються військовослужбовці зі Сходу України. Серед них – бійці 51-ої механізованої бригади, блокпост яких під Волновахою розстріляли терористи, - пише IA ZIK.

Чоловіки уже без сліз згадують про загиблих товаришів і зі злістю – про військове начальство.

Більшість тернопільських бійців, які прибули на кілька днів додому, на камеру говорити відмовляються. Кажуть, їм ще повертались назад і воювати.

Та все ж нарікають на відсутність військового інвентарю та розповідають: на 48 осіб, які стояли на блокпосту 22 травня, було лише 10 старих бронежилетів.

"Нас було 92, а залишилось – 59. Багато людей загинули там просто, як гарматне м‘ясо. Я навіть не хочу цього коментувати. Я ніколи не забуду того моменту, коли ніс свого друга на руках і він просив мене «допоможи», а мені по руках текли його мізки. І коли я знайшов бушлат одного з хлопців, в якому дзвонив телефон. Я піднімаю слухавку, а там – дзвонить його мама", – згадує заступник командира 9-ої роти третього батальйону 51-механізованої бригади Назар Хрущ.

Військові, які на 10 днів повернулись до рідного Львова, також нарікають на відсутність боєприпасів та погану підготовку.

"До ведення служби на блокпостах, фактично, нас ніхто не готував. Не було ні бронежилетів, нічого. Блокпости також розташували неправильно – близько доріг, а це небезпечно", – повідомив військовослужбовець Денис Низовий.



"Підходжу до начальника караулу і кажу, що мені потрібно тисячу патронів. Мені у відповідь: один патрон – два долари. Я повторюю: дай мені тисячу патронів. А він – дай дві тисячі доларів. Отака у нас армія", – розводить руками командир 54-ї роти Михайло.

Тим часом, уже через тиждень військові мусять знову повертатися на Схід. Хоча і розповідають: у глибині душі надіються, що після інавгурації Президента воювати більше не доведеться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...розводить руками командир 54-ї роти Михайло..." - скільки ж рот в цій бригаді? Або вони в міру повернення додому самі розмножуються? Напевно - якась секретна рота, раз навіть прізвище командира не назвали.
Відповісти
Тварюки!
Відповісти
Припиніть писати одне погане і нагнітати ситуацію?
Для чого з цього робити сенсацію?
Відповісти
Якщо це правда - такого начальника караулу під трибунал, а ще краще, до тих матерів, чиї діти загинули, вони знайдуть йому кару. А ще є Божа кара.
Відповісти
А чому це падло начальник караулу ще не під трибуналом? Може треба навідатись до нього додому? Як його прізвище і де він живе?
Відповісти
Останні новини
Начальник караулу вимагав гроші за патрони, - командир роти 51-ої бригади. ВІДЕО
05 червень, 2014, 18:31