У центрі Луцька - виставка-ярмарок. ФОТО

У центрі Луцька - виставка-ярмарок. ФОТО
На Театральному майдані Луцька відзначили свято професійно-технічної освіти Волині.

Виставку товарів, виготовлених вихованцями волинських училищ, ліцеїв та технікумі представили широкому загалу 6 червня в Луцьку. Більше 20 навчальних закладів продемонстрували чим живуть та чого навчають.

Товари із учнівських майстерень можна було придбати просто неба. Найбільший ажіотаж викликали стенди із кулінарними виробами. До них стояли черги. Не зважаючи на те, що окремі шедеври кулінарії можна було придбати лише по завершенню виставки, люди були ладні чекати, аби придбати вподобані коровай чи торт.

«Наша продукція виготовлена із натуральних продуктів, ніякої хімії. Мабуть тому вона й користується такою популярністю», - пояснює успіх своїх кондитерських виробів майстер з виробничого навчання Старовижівського професійного ліцею Євгенія Крущук.

Від охочих придбати короваї Колківського профтехучилища теж не було відбою.

«У нашому училищі учні можуть опанувати професії кухаря-кондитера та механізатора. У нас дуже хороша система навчання, що формувалася 50 років, наші кухарі-кондитери неодноразово ставали переможцями різних всеукраїнських конкурсів професійної майстерності. Щороку наших вихованців запрошували на практику до Криму. Ситуація в країні змінилася: тепер вони проходять виробничу практику у Карпатах», - розповідає заступник директора з навчальної роботи Колківського ПТУ Галина Садюк.

Не менше цікавості у публіки було й до столярних виробів. До того ж ціни приємно дивували.

Оглядаючи виставку-продаж учнівських виробів, можна було не лише купити якісний крам, але й зорієнтуватися у виборі професії та довідатися більше про вподобаний фах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.