У Луцьку молилися за спочилих журналістів. ВІДЕО

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив заупокійну літію по спочилих волинських журналістах і молебень за здоров’я живих представників цього фаху та їхніх родин із нагоди професійного свята – Дня журналістики.

Служба відбулася 6 червня у кафедральному соборі Святої Трійці, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

В архієрейському слові високопреосвященний зазначив, що нині, у воєнний час цей фах як ніколи вимагає чесності, а часто і справжньої сміливості. Адже покликання журналіста – нести людям правду, а це значить іти наперекір тим, хто веде ще й інформаційну війну проти нашої Вітчизни. Новинарі мають бути новітніми апостолами, тому що правда – від Бога, наголосив владика.

У молитві взяли участь священнослужителі собору, голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко та інші працівники цього підрозділу духовної консисторії, керівники місцевих ЗМІ, журналісти.

На завершення кожного з них було окроплено освяченою водою, подаровано книги «Я полюбив страждання...» святителя Луки Кримського та «Ще встигнемо? 22 «причини» не ходити в храм» священика Миколи Булгакова.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку молилися за спочилих журналістів. ВІДЕО
06 червень, 2014, 15:34