Волиняни з 51-ої бригади зустрілися з рідними. ФОТО

Понад півсотні дружин і матерів волинських військових із 51-ї ОМБ зустрілись зі своїми чоловіками та синами за 900 кілометрів від рідних домівок, а саме на військовому полігоні Широкий Лан, що в Миколаївській області.

5 червня рідні мобілізованих чоловіків, які несуть службу у 51-ій ОМБ, зустрілись зі своїми захисниками, - пише Волинський інформаційний портал.

Сім’ї мали можливість разом пробути півдня, оглянути умови проживання солдатів і переконатись у тому, що наразі життю мобілізованих ніщо не загрожує.

Волинянки зустрічали своїх захисників зі сльозами на очах, адже не бачились із ними майже два місяці. Вони розповіли, що дуже занепокоєні подіями, які відбуваються в країні, та небезпечною роботою своїх чоловіків і синів.

Варто зауважити, що долучились до поїздки на Миколаївщину і громадська організація «Матері військовослужбовців» та селищний голова Турійська Олексій Безсмертний. Ініціював поїздку народний депутат України Сергій Мартиняк, який, нагадаємо, також озвучив звернення волинських жінок до міністра оборони.

Зустрів «делегацію» на полігоні Широкий Лан підполковник, заступник командира військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом Володимир Яцентюк, якого приємно здивував візит волинян. З його слів, таких «масових відвідин» ще не було. Поряд із тим підполковник підкреслив, що такий учинок лише підбадьорить мобілізованих, адже впевненість у тому, що вдома - спокій і злагода, лише додає оптимізму та наснаги.

Володимир Яцентюк запевнив, що до 14 червня вся бригада, а це понад чотири тисячі солдат, буде перебувати на території полігону. Весь цей час мобілізовані проходитимуть медичну комісію, а також бойові злагодження, основна мета яких - «підвищення професійних навиків військового мистецтва, формування військових підрозділів та підготовка солдат до бойових завдань», - наголосив Володимир Яцентюк. Натомість подальші дії поки що невідомі. Все, зі слів підполковника, залежатиме від указу Президента. Додамо, що волинські призовники на полігоні Широкий Лан перебувають уже шість діб.

Варто зауважити, що делегація з Волині привезла солдатам харчі та засоби першої необхідності, адже вояки стверджують, що цього їм дуже бракує.

Службу, як переконують солдати, вони будуть нести й надалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
организовавшему эту поездку большое спасибо.а вот насчет медицынской комисии то сильно преувеличено.детей забрали в концлагерь и вносят неправдивые ведомости в военные билеты умышленно скрывая настоящее время отбывания срока
Відповісти