Десятий луцький фестиваль «Музичні діалоги». ФОТО

Десятий луцький фестиваль «Музичні діалоги». ФОТО
У замку Любарта відбувся десятий джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги».

На захід 6 червня до старовинної пам’ятки зібралися кілька сотень відвідувачів.

Президент джазового клубу Олег Баковський перед початком дійства нагадав, що фестиваль переносили через трагічні події під Волновахою на Донбасі. Загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Під час фестивалю збирали кошти для родин постраждалих. Загалом зібрали більше 2600 гривень. За словами Баковського, організатори додадуть ще 3 тисячі, тому загалом сума для родин – понад 5600 гривень.

Поруч зі сценою – виставка джазових плакатів з Польщі.

Музичну програму відкрив гурт братів Ленартовичів «Дайте спокій». Хлопці виступали в камуфляжній формі і заявляли, що вони – бандерівці, які виконують композиції в обробці хітів світових композиторів. Середи них – Хербі Хенкок, якого музиканти також нарекли бандерівцем. Ленартовичі грали його відому композицію «Хамелеон». Була композиція із творчості В'ячеслава Хурсенка та інше.

Виступала на сцені і співачка Галина Конах у складі гурту 3D-Jazz. Серед іншого вона заспівала поезію Тараса Шевченка під мелодію пісні My way Френка Сінатри.

Учасники гітарного дуету Big Second розповіли, що вони грають на інструментах, які самі вигадали. Один із таких – десятиструнна гітара, яка була на луцькій сцені. За їхніми словами, вони принципово грають лише на гітарах.

Хедлайнером фестивалю став «Ґжеґож Наґурскі квартет» з Польщі. Вони ж і склали основу традиційного «джему» під завісу «Музичних діалогів-2014».

Фестиваль організували Волинське молодіжне громадське об’єднання «Єднання» та Благодійний фонд «Співдружність-Волинь» під патронатом Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Десятий луцький фестиваль «Музичні діалоги». ФОТО
07 червень, 2014, 00:16