Шахта у Нововолинську сидить без копійки грошей

Шахта у Нововолинську сидить без копійки грошей
Уряд України пообіцяв виділити у 2014 році на введення в експлуатацію першої черги «Шахти №10 «Нововолинська» 100 мільйонів гривень.

Гроші повинні надійти в липні – пише Волинь-нова.

Після тривалої перерви нововолинський енергетичний довгобуд — шахту №10 — відвідала делегація міністерських працівників на чолі з першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Юрієм Зюковим і керівником департаменту вугільної промисловості Олександром Вівчаренком.

Сьогодні вугільна промисловість Волині перебуває у вкрай важкому стані. За добу копальні видають лише 500 тонн вугілля. За достовірною інформацією, на шахті «Бужанській», на яку покладалися великі надії, попереднє керівництво допустило ряд помилок, внаслідок чого доведеться повністю нарізати нову лаву.

На ці потреби міністерство пообіцяло два мільйони гривень. Але вони аж ніяк не врятують усі нововолинські шахти, якщо їхнє керівництво не шукатиме шляхів зменшення собівартості видобутку вугілля. Адже сьогодні витрати майже повністю лягли на плечі держави.

Тому керівники державного підприємства отримали вказівку розробити концепцію розвитку вугільних підприємств, які повинні протриматися до введення в експлуатацію першої черги нової шахти.

Для цього потрібно не менш як півмільйона гривень. Із запланованих нинішнього року на завершення шахти №10 124 мільйонів гривень нововолинцям пообіцяли в липні надати сто.

До речі, зараз підприємство, на яке наразі не надійшло жодної копійки, практично простоює. Там ведуться лише мінімальні роботи для підтримки його життєдіяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.