Філарет у Луцьку розкритикував Московський патріархат

Філарет у Луцьку розкритикував Московський патріархат
Патріарх УПЦ КП Філарет (Денисенко) вважає, що духовенство Московського патріархату не може казати правду про ситуацію в Україні.

Про це він розповів від час прес-конференції у Луцьку в понеділок, 9 червня.

«Київський патріархат говорить правду, а Московський праву сказати не може – назвати агресорів агресорами. Вони говорять про мирні і любов - це правильно. Мир -це дар Божий, але треба назвати і гріхи гріхами, назвати винних. Вони бояться назвати Москву агресором» - відзначив сановник.

«Під час Пасхи до наших храмів по всій Україні стали приходити парафіяни Московського патріархату. Прийде час - в Україні буде одна церква. А кому не подобається - може перейти в російську церкву», - додав патріарх Філарет.

Він відзначив, що не хоче ворогувати із УПЦ МП і готовий до об’єднання, однак воно має бути ініційоване самими конфесіями, а не владою.

«Правда в тому, що об’єднання церков в одну помісну православну повинне знаменуватися не владою, а церквами… ми повинні самі іти до об’єднання, а влада а може тільки сприяти», - пояснив очільник УПЦ КП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрібно на державному рівні визначитись,що московський патріархат має назватись російською Православною Церквою в Україні. А Українською Православною Церквою має право називатися ТІЛЬКИ Київський Патріархат!!!
Відповісти
Ніколи УПЦ МП не об'єднається з самозванцями,яких у світі ніхто не визнає.А Філарет з якого патріархату вийшов?І називав українську мову псячою.Вже забув про це,патріотом став!!!
Відповісти
Повинна бути єдина Українська православна церква. І ніякого Московського і Київського патріархату
Відповісти
нехай "Патріарх УПЦ КП Філарет" не вводить в оману вірян та не ототожнює Московський патріархат з російською церквою.
Відповісти
Шановний.Ви просто "пальцем в небо"
Відповісти
Наша церква і є українська, це просто так називають"московська".Молимось ми на старославянській мові як молились святі Кирило і Мефодій.Господь створив одну церкву і заповідав нам жити в мирі і любові один до одного.Ми всі брати і сестри( українці,росіяни,білоруси,серби,грузини...)Хто має право нас ділити?Церква це тіло Христа, церква це не стіни а це православні люди.Хіба можна роздирати тіло Христа??? І якщо церква це спільнота православних віруючих людей, то хто має право зачіпати церкву????
Відповісти
Старословянській?)))) Знайди в Неті старословянські тексти і почитай, а тоді зрозумієш на якій мові ти молишся, але діло не в тому, кожен може молитись хоч на китайській, головне це викурити з України московщину
Відповісти
Однією з головних заповідей Господніх є заповідь "Любові".А любов не має кордонів і національностей.Ненависть, агресія,гординя це є гріх і хвороба від якої потрібно лікуватись.Мені Вас по людськи просто жаль.
Відповісти
Молодець Віра! Підтримую Вас, бо ми з Вами паравославні християни! Наша вера славная! Вера православная!
Відповісти
Наша церква існує спокон віків. В нашій церкві молились діди, прадіди,пра-прадіди....Наша церква вірить і молиться так як заповідали Святі апостоли.А скільки святих подвижників має наша церква, і це були люди різних нородів і національностей.Ми всі брати і сестри і цим пишаємось.
Відповісти