В окупованому Криму досі залишаються 11 українських бойових кораблів

В окупованому Криму досі залишаються 11 українських бойових кораблів
На території окупованого Російською Федерацією українського півострова Крим, зокрема, біля причалів у місті Севастополі і селищі Новоозерне залишаються ще невиведеними 17 кораблів, катерів і суден Військово-морських сил Збройних сил України. Про це пише УНІАН з посиланням на військове джерело у Севастополі.

Зазначається, що 11 одиниць з цього числа – це бойові кораблі, у тому числі чотири корвети, два тральщики, великий десантний корабель, підводний човен, а шість одиниць – це допоміжні судна та катери.

Як додало джерело, продовження процесу розблокування і повернення Україні захоплених у березні поточного року російськими військовослужбовцями кораблів, катерів і суден ВМС України має статися після остаточного вирішення українською стороною питань стосовно утилізації тих допоміжних суден, які вона не планує виводити з Криму, а також після погашення українським військовим відомством боргів за проведені раніше ремонтно-відновлювальні роботи кримськими судноремонтними підприємствами.

Динаміка вирішення питань як щодо першої, так і щодо другої позиції є позитивною, - додав співрозмовник агентства.

У квітні-травні із портів окупованого Криму в інші порти України згідно з досягнутими комісією у складі представників військових відомств України і Російської Федерації домовленостями (комісія проводить свої засідання у Севастополі) було виведено 35 кораблів, катерів і суден ВМС України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - свято морозива
09 червень, 2014, 16:21
В окупованому Криму досі залишаються 11 українських бойових кораблів
09 червень, 2014, 16:05