Священик розповів про атмосферу серед волинян на Сході

Священик розповів про атмосферу серед волинян на Сході
Протоієрей Микола Гінайло, священик Української православної церкви Київського патріархату, зустрівся з волинськими військовослужбовцями 51 окремої механізованої бригади.

Майор у відставці, голова благодійного фонду та голова спілки офіцерів Володимир-Волинської міськрайонної організації відвідав миколаївський полігон «Широкий лан», - пише ТРК Аверс.

Микола Гінайло відповідає за зв’язки зі Збройними Силами та іншими формуваннями. Каже, він не лише священик, а й військовий.

«Я знаю армію не з того, що служив, мені довелося підготовлювати півроку авіацію, бомбити Афганістан, тому я знаю це зсередини», - каже він.

За словами священика, саме тепер не можна стояти осторонь подій, що відбуваються на Сході держави. Тому, щоб підтримати волинських військових 51 ОМБ, з делегацією він відвідав їх на миколаївському полігоні.

«Україна понесла страшні втрати, сьогодні прийшов час захищати Україну. Я був там з делегацією волинян… Враження двояке: нормальні чоловіки, нормальні солдати, які виконують те, що їм кажуть… На жаль, довелося побачити ще й інше… Це тих, хто в посталкогольному синдромі… Кричить: «Заберіть нас, хай вони там самі ідуть…». Я до них звертався: «Пожалійте своїх жінок… Браття страшно…», - розповів Гінайло.

Йому також доводиться спілкуватися з матерями та дружинами мобілізованих. Каже, вкрай важко заспокоїти материнське серце. Занепокоєний хвилею протестів матерів та жінок, які вимагають повернення своїх рідних додому. Розуміє, що є право на протести, але ж на війні, як на війні. Тому закликає підтримати рідних вояків.

Делегація з Волині завезла військовим бронежилети та харчі і відвідала поранених у госпіталі. Священик каже, що поранені хочуть тримати оборону разом із побратимами і повернутися на Схід. Не плачуться, вражають силою духу. Волинські бійці 51 бригади налаштовані патріотично боронити свою державу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шут гороховий, а не священник,,,
Відповісти
І священик, і мужик справжній, і офіцер!
Відповісти
Останні новини
Священик розповів про атмосферу серед волинян на Сході
10 червень, 2014, 14:59