У Луцьку посол Ізраїлю нагородив Праведників народів світу. ФОТО

У Луцьку посол Ізраїлю нагородив Праведників народів світу. ФОТО
Посол Ізраїлю вручив нагороди «Праведник народів світу» чотирьом родинам волинян, які захищали євреїв під час Другої світової війни.

Церемонія нагородження відбулася у приміщенні Луцької міської ради у вівторок, 10 червня.

Нагороди вручав Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін-Ель. На церемонії були присутні представники міської та обласної влади, зокрема голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Звання «Праведник народів світу» посмертно удостоїлися мешканці Ковеля Іван та Оксенія Барбарук, їхній син Іван, а також Іван та Текля Масло. Окрім того, звання надали жителям села Коршів Луцького району Сергієві і Вірі Мосійчукам.

З рук Посла нагороди отримували представники їхніх родин.

Нагороду «Праведників» отримали і представники родин з інших областей. Так, нагород посмертно удостоїлися Михайло і Зоф'я Печені з Тернопільщини, а також Федір і Горпина Жигадло з Рівненської області.

«Це не просто медаль, це справді від свого серця. І я дуже надіюсь, що це буде тривати доти, поки ми не знайдемо всіх праведників, і допоки не буде віддана честь всім праведникам» - сказав посол під час вручення.

Довідка

Почесне звання «Праведник народів світу» заснував парламент Ізраїлю. Ним нагороджуються люди різних держав, які у трагічні роки Другої світової війни рятували єврейський народ. Звання праведників народів світу отримали вже понад 2400 українців. Україна посідає четверте місце у світі за кількістю праведників, поступаючись Польщі, Нідерландам і Франції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку посол Ізраїлю нагородив Праведників народів світу. ФОТО
10 червень, 2014, 17:06