Суд повторно розглядатиме справу волинського «Еліта-центру»

Суд повторно розглядатиме справу волинського  «Еліта-центру»
Справу про обвинувачення керівника «Ковельського ЖБК» Олега Вовка за низкою статтей Кримінального кодексу, яку вже охрестили «волинським «Еліта-центром», скерували на новий судовий розгляд.

Так 10 червня ухвалила колегія суддів Апеляційного суду Волинської області, – повідомив власкор IA ZIK.

Власне, прокуратура обвинувачувала Вовка одразу за трьома статтями Кримінального кодексу, серед яких шахрайство, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми. Однак Камінь-Каширський райсуд визнав чоловіка винним лише за третьою статтею обвинувачення, виправдавши за першими двома.

Власне, історія «Ковельського ЖБК» доволі болюча для десятків людей. Волиняни надавали десятки та сотні тисяч гривень підприємству, які в підсумку мали обернутися у квартири. Адже ЖБК обіцялося збудувати два багатоповерхові житлові будинки. Таких постраждалих інвесторів виявилося близько сорока. Загалом люди зазнали збитків, що сягають близько 9 мільйонів гривень.

Але на місці обіцяних ще у 2006-2008 роках багатоповерхівок – тільки котловани. Натомість, Вовк, за версією правоохоронців, отриманими коштами розпоряджався на власний розсуд. Наприклад, підприємство придбало за 190 тисяч гривень автомобіль Сузукі Вітара та базу відпочинку у селі Гряда неподалік Світязю. Як виявилося, чимало майна підприємства опинилися під банківською заставою.

З’ясувався під час судового засідання іще один цікавий момент. Олег Вовк, перебуваючи під підпискою про невиїзд, покидав межі України. Відповідну довідку від прикордонників надала суду прокурор Леся Кухтей-Хилюк.

Якщо прокуратура в апеляції вимагала для керівника Ковельського ЖБК 10 років позбавлення волі з конфіскацією, то його адвокат – виправдання за всіма статтями обвинувачення.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області таки скасувала вирок суду першої інстанції, скерувавши справу на новий судовий розгляд.

Тільки тішитися засудженому не варто. На думку колегії, суд першої інстанції поквапився, виправдовуючи Вовка за першими двома статтями обвинувачення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд повторно розглядатиме справу волинського «Еліта-центру»
10 червень, 2014, 18:04