Ізраїльський посол побував у «луцькому Бабиному Яру». ФОТО

Ізраїльський посол побував у «луцькому Бабиному Яру». ФОТО
Надзвичайний та Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель відвідав місце масового розстрілу євреєв у Луцьку, аби вшанувати їх пам’ять.

Дипломат це зробив у вівторок, 10 червня в рамках робочого візиту, повідомили у Луцькій міській раді.

Реувен Дін Ель разом з першим заступником міського голови Святославом Кравчуком прийшли на пам’ятне місце, де впродовж 1942 року німецько-фашистські окупанти розстріляли 25658 громадян єврейської національності, жителів міста Луцька та його околиць.

Це місце знаходиться на території бурякоприймального пункту цукрового заводу.

В 1990 році на цьому місці встановили пам'ятний знак розстріляним євреям, сюди звезли залишки розбитих пам'ятників із єврейських кладовищ Луцька.

Кравчук поклав до пам’ятного знака квіти, а Надзвичайний та Повноважний Посол Ізраїлю та Перший секретар Посольства Ізраїлю в Україні Гай Гіладі - камінці, як того вимагає давня єврейська традиція, в знак поваги до загиблих. Каміння символізує вічність.



Довідка

Як пише Олександр Котис у матеріалі "Екскурсія луцькими могилами", впродовж серпня 1942 року на цьому місці відбувалися масові розстріли євреїв. Загалом тут німецькі солдати вбили приблизно 25 тисяч осіб, із яких 17 тисяч - лучани, 8 тисяч - із навколишніх сіл.

Перед війною в Луцьку жило трохи більше 30 тисяч мешканців, більше половини із яких були євреями. Отже, в серпні 1942 року більше половини мешканців міста були розстріляні на Полонківських полях.

Люди, які живуть на Вересневому, зазначають, що в радянський час місце розстрілів було перекопане мародерами. Кістки валялися просто на землі.

В 1990 році на цьому місці встановили пам'ятний знак розстріляним євреям. Сюди звезли залишки розбитих пам'ятників із єврейських кладовищ Луцька
.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А што это за парень и без ермолки, и галстук на бикрень, и шаны великоваты?..
Відповісти
Вічна пам,ять загиблим євреям міста Луцька.
Відповісти
Останні новини
Ізраїльський посол побував у «луцькому Бабиному Яру». ФОТО
10 червень, 2014, 20:35
Українці тікають до Польщі
10 червень, 2014, 20:13