Депутат хоче посилити пропаганду християнських цінностей на Волині

 Депутат хоче посилити пропаганду християнських цінностей на Волині
Депутат та перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик хоче посилити пропаганду християнських цінностей у школах.

Про це йдеться у його запиті, озвученому на позачерговій сесії облради у середу, 11 червня.

"...у 2013-2014 навчальному році спостерігаємо тенденцію до зменшення чисельності відповідних годин та охоплення учнів, яких торкнулося викладання предметів духовно-морального спрямування, – тих курсів, які пропагують традиційні християнські цінності Добра, Віри та Любові", - відзначає Пирожик.

Першому заступнику голови облради не подобається, що предметами духовно-морального спрямування охоплено лише близько 20 відсотків учнів Луцька.

"У місті Львові ця цифра становить майже 99 відсотків", - пояснює він.

На його думку свого часу посадовця міського управління освіти "проміняли" такі заняття на проведення проросійських конкурсів: "Чому так відбувається? Чи не тому, що окремі посадовці міського управління освіти, замість пропаганди предметів духовно-морального спрямування, свого часу втягнулися в пропаганду одіозних конкурсів лже-міністра освіти і науки Дмітрія Табачніка на кшталт російськомовного "Лукомор’я".

Як відзначає Олександр Пирожик, приймати нові закони для впровадження таких змін не треба, бо для цього вже є відповідний наказ Міносвіти."29 травня 2014 року вийшов наказ МОН України № 664 (додаток 13) "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України від 03.04.2012, № 409".Цей наказ надає право загальноосвітнім закладам України вивчати предмети морально-духовного спрямування не лише як факультативної, а й обов’язкової складової навчальних планів. Причому – коштом державного бюджету", - йдеться у запиті.

Тому Олександр Пирожик лише запропонував належним чином виконувати цей наказ, довести його до відома батьків та "активізувати належну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед батьків та вчителів щодо змістового наповнення курсів духовно-морального спрямування".

Запит Олександра Пирожика колеги підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодець Пирожик!
Відповісти
В країні із вільним віросповіданням не можна нав'язувати цінності тої чи іншої релігії через пропаганду, тим паче школярам.
Відповісти
Українська цивілізація виросла на християнських цінностях. Тому всім дітям варто з нею ознайомитися. А практикувати чи ні релігійну практику тієї чи іншої християнської конфесії або іншої релігії - це вже особистий вибір батьків і самої дитини. Поглянь на статистику злочинності та інших негативних явищ, і побачиш, що на Західній Україні, де в багатьох школах викладаються основи християнської етики, ситуація краща, ніж у тих краях, де не викладаються.
Відповісти
Останні новини
Депутат хоче посилити пропаганду християнських цінностей на Волині
11 червень, 2014, 11:05