ЄС хоче відстрочки угоди з Україною, − ЗМІ

ЄС хоче відстрочки угоди з Україною, − ЗМІ
ЄС виступає за "технічну відстрочку" у підписанні торгової угоди з Україною, повідомляє Euobserver посилаючись на джерела серед дипломатів.

Це стало відомо 11 червня у Брюсселі, - пише Українська правда.

З інформації з дипломатичних джерел стало відомо, що відстрочка у підписанні торгової угоди з ЄС може бути пов'язана зі звинуваченнями? які ЄС висуває Філіппінам за нелегальну торгівлю рибою."Ми не можемо толерувати нелегальну торгівлю", - заявило джерело в Європейській комісії.

Але яке саме відношення це має до України, видання не повідомляє.

Euobserver стверджує, що можлива відстрочка пов'язана з уточненням тексту угоди, щоб запобігти випадкам, подібним тому, що трапилося раніше з Філіппінами. Суть аналогії з Філіппінами у повідомленні Euobserver наразі не уточнюється, але інформація свідчить, що ЄС розмірковує над тим, щоби виставити до України вимоги про адаптацію деяких пунктів законодавчої бази.

Водночас, інформованний співрозмовник в Єврокомісії не підтверджує даних про відтермінування підписання Угоди. "Навіть дискусії щодо цього поки не було", - запевнив він, не виключивши, що насправді ініціативи виходить не від ЄК, а від країн-членів.

"Але ми наразі керуємося заявами лідерів ЄС, зокрема, президента Європейської Ради Германа ван Ромпея про те, що підписання відбудеться не пізніше, аніж 27 червня", - сказав співрозмовник.

Раніше повідомлялося, що деякі країни-члени ЄС, зокрема Німеччина, вели лобістську роботу щодо можливості відкладення підписання, але згодом керівництво ЄС оголосило, що відкладення не буде.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄС хоче відстрочки угоди з Україною, − ЗМІ
11 червень, 2014, 14:58