Газові переговори провалилися

Газові переговори провалилися
Російська сторона пропонує забезпечити рішеннями уряду надання Україні знижки на поставку газу обсягом $100 за 1 тис. куб.метрів.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак під час прес-конференції за підсумками чергового тристороннього раунду газових переговорів, - пише Gazeta.ua.

Він уточнив, що з урахуванням знижки ціна для України складе $ 384,86 за тис. куб. метрів.

Водночас українська сторона відповіла, що така ціна не є найвигіднішою на ринку.

"Ми маємо безліч пропозицій - це пропозиції щодо реверсних поставок, які за ціновими показниками є значно нижчими (ніж $ 385 за 1 тис. куб. м). Якщо врахувати транзит, який здійснюється через територію України і в зворотному напрямку європейськими країнами, то ми можемо говорити, що ціна "Газпрому" може бути ще нижчою, ніж зараз пропонують європейські постачальники", - повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

Як відомо, Росія також чекає погашення "Нафтогазом" боргу за газ, інакше погрожує запровадити авансові платежі уже 16 червня. Новак також заявив, що Росія очікує від України "пакетної пропозиції" щодо газу до 16 червня.

У свою чергу Продан зауважив, що запропонований РФ механізм зниження ціни на газ для України неприйнятний, а "інші пропозиції Москва відхиляє".

Нагадаємо, що прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що у разі провалу газових переговорів Україна і Росія зустрінуться у арбітражному суді Стокгольма.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Газові переговори провалилися
11 червень, 2014, 16:30