Аптеки зобов’яжуть прибрати рекламу з вивісок

Аптеки зобов’яжуть прибрати рекламу з вивісок
Вивіски аптек з 1 липня 2012 року не повинні містити інформацію, що має рекламний характер.

Про це йдеться на сайті Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби) з посиланням на норму ліцензійних умов ведення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі ними, пише zaxid.net.

«На фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно з його призначенням має бути вивіска з зазначенням виключно виду закладу, а саме: «Аптечний склад (база)», «Аптека», «Аптечний пункт», «Аптечний кіоск». Біля входу до аптечного закладу на видноті розміщується інформація про суб'єкта господарювання, режим роботи аптечного закладу», - йдеться в повідомленні з посиланням на ліцензійні умови.

Крім того, аптеки та їхні структурні підрозділи обов'язково мають розмістити інформацію про місце розташування чергової (цілодобової) та найближчої аптек. За бажанням ліцензіат може встановити сигнальний покажчик, який не є рекламою.

За словами першого заступника голови Держлікслужби Інни Демченко, наведеними в повідомленні, частина назви аптек, що містять інформацію «соціальна» аптека, аптека «низьких» або «найкращих» цін, може бути розміщена на маленькій інформаційній табличці біля входу, але на фасаді будівлі має бути написане лише слово «аптека».

Держлікслужба також повідомила, що в разі порушення аптеками цієї норми після 1 липня надаватиметься один місяць на приведення вивіски у відповідність до зазначених змін. При цьому ліцензію суб'єкта господарської діяльності, який не усуне вчасно порушень, буде анульовано.

У повідомленні зазначено, що ці зміни впроваджуються з метою запобігання маніпулюванню свідомістю споживачів, оскільки останнім часом дуже поширені аптечні вивіски, в яких зазначається, що вони нібито спрямовані на певні верстви населення або мають низькі ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аптеки зобов’яжуть прибрати рекламу з вивісок
16 квітень, 2012, 13:09