Комісія Луцької міськради підтримала облспоживспілку

Комісія Луцької міськради підтримала облспоживспілку
Тимчасова комісії Луцької міської ради дослідила ситуацію на Завокзальному ринку та вирішила підтримати пропозицію не розривати із нею договір оренди.

Таке рішення ухвалили під час засідання у четвер, 12 червня.

Нагадаємо, у лютому 2014 року депутати Луцької міськради підтримали рішення ініціювати розірвання договору оренди землі на Завокзальному ринку із облспоживспілкою через суд.

Під час сесії 30 квітня підприємці пікетували приміщення міськради та домоглися створення тимчасової комісії, яка мала б вирішити, чи варто розривати договір зі спілкою.

На засіданні 12 червня відбулося підбиття підсумків дослідження ситуації на Завокзальному ринку, щодо території якого і виник конфлікт.

Так, заступник голови правління спілки Володимир Горгут відзначив, що вони вже протягом 6 років стабільно платять за оренду землі. «Гарантую, ні одного випадку прострочки орендної плати немає», - пояснив він.

За словами Горгута, плата за місяць становить 360 000 гривень, натомість якщо на цій території створять комунальний ринок, таких надходжень не буде.

Депутат міськради Роман Романюк також підтримав пропозицію не розривати договір із облспоживспілкою, а колегам, які підтримують ідею створення комунального, порадив пробувати відкривати такий ринок на новому місці.

Підприємець із Завокзального ринку В’ячеслав Орлов закликав підтримати спілку, однак, щоб надалі не виникали масштабні конфлікти між нею та торговцями, попросив посилити роль ради підприємців Завокзального ринку, щоб спілка не могла ухвалювати кардинальні рішення без її згоди.

Звучала і критика на адресу Волинської облспоживспілки. Так, депутат міськради Євген Ткачук нагадав про звернення підприємців щодо відсутності туалетів на на ринку. Він попросив Володимира Горгута організувати їхнє облаштування та дозволити користуватися ними безкоштовно або за собівартістю.

Виконувач обов’язків начальника міськрайонного відділу Державної служби надзвичайних ситуацій Василь Оліферчук відзначив, що на частині території Завокзального ринку не забезпечений належний рівень протипожежної безпеки.

Володимир Горгут пояснив, що роботу із пристосування ринку до протипожежних норм проводять, однак її тимчасово призупинили через нестабільність, викликану можливим розірванням договору оренди.

Члени комісії Євген Ткачук та Петро Гоцалюк зауважили, що облспоживспілка мала б краще стежити за стихійною торгівлею на Центральному ринку міста(спілка також має там орендовану ділянку).

Так, Гоцалюк відзначив, що контролювати стихійну торгівлю мала б муніципальна дружина, але порекомендував облспоживспілці найняти охоронну фірму або залучити своїх працівників, що допомагати дружинникам, бо вони, мовляв, не можуть там чергувати цілий день самостійно.

Володимир Горгут пояснив, що така діяльність спілки «може викликати питання в прокуратури», адже штрафувати за стихійну торгівлю «із землі» мали б правоохоронці. Проте пообіцяв врахувати рекомендації.

Після цього комісія більшістю голосів (9 із 15) доручила Євгену Ткачуку розробити проект рішення щодо втрати чинності рішення міськради про розірвання договору оренди із облспоживспілкою.

Таким чином опозиція під час засідання комісії залишилася у меншості. Депутат міськради Юрій Вега взагалі заявив, що такі комісії є нелегітимними, бо суперечать рішенню міської ради. Також проти продовження договору були депутат Богдан Шиба і підприємець Алла Сівак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Вега правий, адже регламент Луцької міської ради передбачає лише комісії до складу яких входять лише депутати...

Стаття 18. Тимчасові контрольні комісії Ради

1. Тимчасові контрольні комісії Ради є органами Ради, які обираються з числа її депутатів для здійснення контролю з конкретно визначених Радою питань, що належать до повноважень місцевого самоврядування. Контрольні комісії подають звіти і пропозиції на розгляд Ради.

2. Рішення про створення тимчасової контрольної комісії Ради, її назву та завдання, персональний склад комісії та її голову вважається прийнятим, якщо за це проголосувало не менше однієї третини депутатів від загального складу Ради.

3. Порядок діяльності тимчасової контрольної комісії та строк її повноважень визначаються рішенням Ради.

4. Повноваження тимчасової контрольної комісії Ради припиняються з моменту прийняття Радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії, а також у разі припинення повноважень Ради , яка створила цю комісію.

Відповісти
А як щодо норми про виключні повноваження сесійних засідань ради? (ст. 26 ч.1 п. 2) В цій раді (та її виконавчих органах) хоча б хтось читає закони?

Стаття 26. Виключна компетенція сільських, селищних, міських рад

1. Виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання:

2) утворення і ліквідація постійних та інших комісій ради, затвердження та зміна їх складу, обрання голів комісій;
Відповісти
Горгут обманює! Оприлюдніть копію сторінки договору, де визначено вартість оренди землі, от тоді й побачимо ті 360 тис грн в місяць, а без документального підтвердження вважаю це брехнею. Можливо вони таку суму й платять, але аж ніяк не до міського бюджету як орендну плату!
Відповісти
Складається таке враження, що бажаючі допомогти облспоживспілці своєю некомпетентністю ускладнюють їй "життя"
Відповісти
Ніхто і не сумнівався, що буде інакше. Колян поклав пару лямів собі в карман і всі довольні.
Відповісти
А куди дивляться прокурори? Чому це протягом місяця функціонує розпорядження міського голови, яке суперечить Закуону України "Про місцеве самоврядування в Україні"?
Відповісти
Останні новини
Комісія Луцької міськради підтримала облспоживспілку
12 червень, 2014, 14:36