У Ковелі подорожчає «комуналка»

У Ковелі подорожчає «комуналка»
Здорожчання тарифів на тепло та водопостачання пообіцяли вже найближчим часом.

Зокрема за воду ковельчани платитимуть більше вже з липня, - повідомляє Про Ковель.

Зі слів ковельського міського голови Олега Кіндера, з липня ковельчани за водовідведення та водопостачання, а також за тепло вже платитимуть значно більше. І це не рішення виконавчого комітету міської ради, а постанова Нацкомісії з регулювання комунальних послуг.

Якщо ще на початку квітня Міністр фінансів України Олександр Шлапак заявляв, що тарифи на тепло для населення виростуть в середньому на 40 відсотків, то сьогодні вже зрозуміло, що безпосередньо для ковельчан ця цифра коливатиметься в залежності від того, оснащений будинок лічильником обліку теплової енергії, чи ні.

У місті близько 70 відсотків багатоповерхівок мають такі прилади обліку. Їх вдалося придбати і встановити за рахунок коштів з державного та міського бюджетів. Отож, жителі таких будинків платитимуть за тепло більше майже на 37 відсотків, а тим, де ще відсутні лічильники, тепло здорожчає аж на 50 відсотків.

Щоправда, населенню квитанції з підвищеним тарифом стануть надходити лише з початком опалювального сезону.

Інша ситуація з водопостачання та водовідведенням. Тут ковельчани платитиму за новими цінами вже з 1 липня. За словами Олега Кіндера, та ж таки Нацкомісія встановила «Ковельводоканалу» більший тариф майже на 50 відсотків. І це, як сказав градоначальник, ще не багато. «Є міста, де вода з липня коштуватиме в рази більше», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі подорожчає «комуналка»
12 червень, 2014, 14:49