На Волині хочуть, щоб лікаря сприймали, як розбудовника села

На Волині хочуть, щоб лікаря сприймали, як розбудовника села
Волинські чиновники від медицини кажуть, що працюють над розвитком медицини в сільській місцевості.

Основною ланкою первинної медицини має бути сімейний лікаря, - розповів 12 червня в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Іван Грицюк.

«Саме тому волинські медики планують розширити мережу первинної медицини і для сільського населення. Загалом, на сьогодні в області працює 776 фельдшерсько-акушерських пунктів. На основі таких сільських медпунктів планують обладнати медичні лабораторії», - мовив посадовець.

Також чиновник доповнив, що сімейний лікар не повинен бути всезнайкою, який все лікує, але має правильно розділяти потік хворих від амбулаторії до центральної лікарні.

«А те що ми педіатра перекваліфіковуємо в сімейного лікаря це йде вимушена практика. Ідеальним ж варіантом має бути, щоб лікар має бути підготовленим у вищому навчальному закладі, пройти інтернатуру хоча б трьохрічну», - додав чиновник.

«Лікар, який попадає в міську установу, звичайно, попадає в кращі житлово-побутові та робочі умови. Натомість лікар, який потрапляє на село, він потрапляє в свою амбулаторію. Потрапляє віч-на-віч з нашими пацієнтами. Тому ми стараємося, щоб влада відносилася до лікаря, як до розбудовника села, це має бути в нього: помешкання, пільги комунальні, санітарний транспорт та підвищена заробітна плата», - резюмував Грицюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хочуть, щоб лікаря сприймали, як розбудовника села
12 червень, 2014, 15:20