100 днів у кріслі губернатора: чим хвалився Пустовіт

100 днів у кріслі губернатора: чим хвалився Пустовіт
Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт вважає, що за 100 днів на посаді голови облдержадміністрації зумів добитися стабільності в області, однак виникли проблеми із кадровими призначеннями.

Про це посадовець розповів під час прес-конференції у Луцьку в четвер, 12 червня.

«Мені здається, що завдяки спільним зусиллям вдалося стабільність в області втримати», - переконаний голова ОДА.

За його словами, 2 березня, коли був підписаний указ про його призначення, в області були значні економічні проблеми та суспільна нестабільність. Так, із 2013 року залишилися борги 11 мільйонів у сфері капітального будівництва, 10 мільйонів за будівництво доріг, 10 мільйонів боргів за медичне обладнання, заборгованість зарплати 8,3 мільйони та борги у інших сферах.

Пустовіт відзначив, що борги по зарплатах залишилися і досі, однак у інших сферах виплатити заборгованість здебільшого вдалося.

Серед помилок він назвав зволікання із кадровими призначеннями та їх неузгодженість. Для прикладу він нагадав про призначення очільника УМВС Віктора Швидкого, якого змусили піти з посади громадські активісти.

Натомість новий керівник Петро Шпига, мовляв, отримав підтримку колективу.

«Новий начальник зараз Петро Шпига. Він зумів згуртувати навколо себе працівників управління міліціонерів, міліція почала працювати», - мовив голова ОДА.

«Кадрові зніми не завжди відповідали інтересам громади», - відзначив очільник ОДА. Зокрема він зауважив, що на Волині «не відбулося жодної зміни керівників територіальних підрозділів центральних органів влади».

«Наш ентузіазм розбивався об бюрократизм, об закони. Щоб зняти керівника, треба було довгий період чекати погодження із Кабінетом Міністрів», - додав Григорій Пустовіт.

Серед своїх заслуг голова ОДА відзначив готовність спілкуватися із громадою та підприємцями, щоб знайти взаєморозуміння.

«Мій кабінет відчинений для представників політичних партій, громадських організацій, громадян. За 100 днів прийняв 239 чоловік, 270 письмових звернень. Намагалися вирішити проблеми людей, які зверталися», - зазначив він.

Щоб вирішити проблеми області та добитися стабільності, голова ОДА їздив на переговори у Кабінет міністрів. «Було повне розуміння наших проблем, але повна відсутність коштів для їх вирішення», - зазначив він.

За словами губернатора, вдалося добитися економічної стабільності. «У нас є стабільне зростання. На сьогодні виконання бюджету - 99,9%. Вперше за період із січня по червень приріст фінансових доходів перевищив приріст минулого року», - відзначив посадовець.

Також серед заслуг керівництва області він відзначив спокійне проведення виборів президента.

"Пророблена велика робота. Термін 100 днів дуже короткий, але знаю, що ні мені, ні колегам не буде соромно за те, що зробили", - підсумував Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пустовіт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прес-конференція перед відставкою!
Відповісти
Шаріков теж вихвалявся своїми досягненнями і претендував на квартиру професора Преображенського.
Відповісти
Не зрозумів, які реальні досягнення Пустовіта
Відповісти
ну там же чорним по білому написано "...Серед своїх заслуг голова ОДА відзначив готовність спілкуватися із громадою та підприємцями..."
Відповісти
читай уважніше ...Серед своїх заслуг голова ОДА відзначив готовність спілкуватися із громадою та підприємцями
Відповісти
Такого балабола світ не бачив. Єдине чим він відзначився це дерибаном посад. Призначення громадянки Чубари на посаду начальника управління стало апофеозом беззаконня і продажності губернатора!!!
Відповісти
"він нагадав про призначення очільника УМВС Віктора Швидкого, якого змусили піти з посади громадські активісти". Такі, як Швидкі не тонуть, скоро десь воно знову випливе.
Відповісти
просидів 100 днів, а скільки хвилин витратив на вирішення справ?
Відповісти
Звичайна пустоцвітна, Юліна демагогія, яка варта одного-зневаги.
Відповісти
Пустовіт виклався на повну на ці 100 днів. Показав все, що міг.
Відповісти
Оце вже свист. Крім деребану посад нічим він не займався. Аж гидко читати цю пустоту. Посади під своїх продаються. Нормальні люди виганяються, бо своїх всунути треба за гроші. Шкода тільки, що наші люди загинули за ідеї,які ніколи не втіляться в Україні. Бо в нас все продано і всі продані.
Відповісти
Смисл роботи губернатора,щоб посади туди сюди ганяти???
Відповісти
Останні новини
100 днів у кріслі губернатора: чим хвалився Пустовіт
12 червень, 2014, 15:55