Попри заборону в Ковелі досі вбивають бездомних собак

Попри заборону в Ковелі досі вбивають бездомних собак
Хоча суд в квітні 2013 року заборонив евтаназію бездомних тварин в Ковелі, комунальники досі це роблять.

Про це йдеться в листі, який прокуратурі області надіслала громадська організація "Організація захисту тварин "ДобраБуда".

Так, громадські активісти інформують прокурорів, що Волинський окружний адміністративний суд рішенням від 15 квітня 2013 року у справі № 803/822/13-а постановив визнати протиправним та скасувати пункт 3 рішення виконавчого комітету Ковельської міської ради № 227 від 20.05.2008 року "Про проведення спеціальних заходів по виловленню і евтаназії бездомних тварин", в частині проведення заходу по евтаназії бездомних тварин в місцях їх скупчення з 5:00 до 7:00 на час відсутності населення.

Незважаючи на це, в червні 2013-го ковельський міський голова повідомив у відповіді на запит активістів, що регулювання чисельності безпритульних тварин проводиться методом евтаназії з 5:00 до 7:00 препаратом для знерухомлення тварин.

Також громадські активісти пишуть, що не виконання рішення суду підтверджують протоколи щотижневих нарад керівників комунальних підприємств міста Ковеля, які проводяться міською радою. Вони містять в собі пункт про необхідність подання щотижневої звітності виконавчому комітету Ковельської міської ради щодо кількості тварин, які були піддані процедурі евтаназії та утилізовані.

"Варто зазначити, що медичний препарат, на який посилаються у звітності, згідно фармакологічних властивостей та показань до застосування не може бути використаний ні для знерухомлення, ні для евтаназії тварин. На наші запити з проханням надати достовірну інформацію про препарати, якими проводять заходи по виловленню і евтаназії бездомних тварин, відповідей від Ковельської міської ради не надходило", - йдеться в заяві "ДобраБуда".

Тож, активісти просять відкрити кримінальне провадження згідно статті 299 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в луцьку тоже треба мачити не тики бездомних ай домашних дворняг які кидаються на людей и кусають
Відповісти
толя пнх
Відповісти