Палицю закликають здати мандат депутата

Палицю закликають здати мандат депутата
Одеська обласна організація "Комітету виборців України" закликала голову Одеської облдержадміністрації Ігоря Палицю здати мандат народного депутата.

Про це пише "Избирком" з посиланням на голову КВУ Анатолія Бойка.

"Згідно з Конституцією України, народні депутати України не можуть мати іншого представницького мандата, бути на державній службі, обіймати інші оплачувані посади, займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності), входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку", - пояснює він.

Тому, нагадує голова КВУ, в разі виникнення обставин, що порушують вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, народний депутат України у двадцятиденний строк з дня виникнення таких обставин припиняє таку діяльність або подає особисту заяву про складення повноважень народного депутата України.

"Ігор Палиця, будучи народним депутатом від виборчого округу № 22, був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації 6 травня 2014р. Однак Ігор Петрович досі є народним депутатом і, на даний момент, не робив публічних заяв про складення депутатського мандата. У зв'язку з цим, Одеська обласна організація "Комітету виборців України" і закликає Ігоря Палицю негайно скласти повноваження народного депутата у зв'язку з їх несумісністю з займаною посадою або подати заяву про відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації", - підкреслив Анатолій Бойко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хтось на Сході за 1200 грн. свою голову кладе, а олігархи Палиці і йому подібні і далі купони стрижуть.
Відповісти
Його обрали люди - він має виконувати їх волю і не спішити здавати мандат, який отримав в мажоритарному окрузі в Луцьку. Тим більше зараз в період фактично військової агресії Росії. Хтось в маренні згадує якісь ще купони... "Собаки гавкають, а караван іде..."
Відповісти
Останні новини
Палицю закликають здати мандат депутата
13 червень, 2014, 10:37