Як живе пелікан у луцькому зоопарку. ФОТО. ВІДЕО

Як живе пелікан у луцькому зоопарку. ФОТО. ВІДЕО
Нещодавно у луцькому зоокуточку з’явився екзотичний пелікан. Як він опинився на Поліссі, ніхто не знає.

На умови життя птаха подивилося видання Слово Волині.

Орнітологи припускають: пернатий, швидше за все, мігрував до морських країв, але знесилився і змушений був робити вимушену посадку на Волині.

Виглядав худим, стомленим, мав проблеми з пір’ям. Не гаючи часу, люди одразу зателефонували природолюбам. Червонокнижного велетня привезли до птахівника, почали лікувати, відгодували. Причому настільки, що Коржик, а саме так назвали дзьобатого, вже важить 18 кілограмів і навіть почав перебирати харчами: морської риби не їсть, вимагає річкової.

Нині він у зоопарку знаменитість номер один. Біля нього чимало відвідувачів, декому птах навіть дозволяє себе погладити. У комфорті гостеві із приморських територій теж не відмовлено: він має персональний вольєр, будиночок для ночівлі і навіть басейн. Та силою утримувати пелікана на новій квартирі не будуть. Кажуть, тільки-но схоче летіти, відпустять.

"Коржик - назва взагалі прийшла сама собою. Бо знайшли його у селі Коршів Луцького району. Ми подивилися – а він такий гарний,як намальований, і вирішили, що буде Коржик. І дітям дуже подобається. Дійсно, дитяча назва. Їм подобається, вони одразу ж сміятися починають", - розповідає працівник луцького зоопарку Олександра Фетисова.

"Він уже на голос реагує, і на рухи. Не такий робиться агресивний. Менше дзьоба відкриває, щоби зачепити. Бо йде асоціація із їжею, яку йому приносять ті самі люди, що за ним доглядають. Словом, освоюється. І другим принципом є те, що йому цікаве навколишнє середовище. Він на природі: бачить сонце, небо, тінь…" - каже директор луцького зоопарку Людмила Денисенко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.