У Луцьку провалили впровадження GPS-моніторингу

У Луцьку провалили впровадження GPS-моніторингу
До першого квітня усі міські автобуси повинні були підключитися до єдиної системи спостереження, аби робота водіїв була під контролем. Інакше з перевізниками обіцяли припинити співпрацю взагалі.

З понад двох з половиною сотень автобусів GPS-пристрої підключили лише 100. Чиновники скаржаться, що тепер не зможуть покращити якість громадського транспорту.

Про це йдеться у сюжеті Катерини Вознюк у програмі «ФАКТИ» на ICTV.

Нагадаємо, раніше заступник міського голови Василь Байцим пояснював, що міська рада не може виконати свою погрозу розривати договори з перевізниками через те, що фірма-перевізник «Санрайз» оскаржує в суді відповідне доручення міського голови.

«Передові перевізники поставили собі GPS-системи ще до того, як таке рішення прийняв міськвиконком, і ця система трохи застаріла – вона дає змогу самим перевізникам контролювати витрати пального, кількість пасажирів, тобто все те, що пов’язане з прибутком перевізника», – каже заступник міського голови Луцька Василь Байцим.

Користі від старої технології для пасажирів – небагато, кажуть чиновники. Нові ж GPS, підключені до єдиної системи, дозволяли контролювати кожен кілометр водія. На моніторі в реальному часі видно, який водій запізнюється, а хто випереджає графік. А головне, що й самі лучани через Інтернет можуть знати – коли на зупинку прибуде необхідний їм автобус.



Перевізники твердять – на нову систему спостереження – немає грошей. І просять пристосовуватися до їхньої техніки самих чиновників.

«Нам запропонували обладнання бортове вартістю 7950 гривень, плюс 500 гривень за встановлення, тобто за все 8 тис. 500 гривень», – говорить перевізник Олександр Шаміс.

Водії маршруток не дотримуються графіку, скаржаться лучани, а увечері вони взагалі їздять рідко.

І ситуація у місті вочевидь покращиться не скоро – бо спільної мови чиновники та перевізники ніяк не знайдуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де ж відео? :)
Відповісти
На тобі відео )
Відповісти
Останні новини
У Луцьку провалили впровадження GPS-моніторингу
17 квітень, 2012, 12:32