Придумали спеціальний термін для любителів ставити лайки

Придумали спеціальний термін для любителів ставити лайки
Американські дослідники медійного ринку придумали спеціальний термін для тих учасників інтернет-спільнот, які віддають перевагу не активній діяльності, а інтернету, і не написанням коментарів, а проставлення «лайків».

Про це інформує Фокус.

Учені запропонували ввести в ужиток поки що спірний термін «слактивісти» – від англійського слова slаck, що означає «неактивний».

Фахівці розділилися на два величезні табори: на тих, хто вважає користувачів виключно «пасивними», і тих, хто вважає, що любителі ставити тільки «лайки» приносять безперечну користь суспільству і здатні легко змінювати тенденції.

«Це як гучний свист у відповідь на дурниці. Скажімо, коли політики чи бізнесмени не бажають бачити очевидне або ж відбувається будь-яка несправедливість, за кількістю «лайків», які супроводжують інформацію, можна легко зрозуміти реакцію самих мешканців тієї чи іншої країни, для яких здійснюється та сама політика або ж відбувається будь-який процес, чи то знесення будинку, будівництво неугодного аеропорту чи поведінка спірного персонажа», – стверджують представники Джорджтаунського університету.

Співробітники одного з каліфорнійських консалтингових агентств вважають, що «слактивісти» також приносять великі гроші, накручуючи рейтинги абсолютно будь-якої інформації, включаючи великі обсяги реклами, попри те, що зусиль майже не докладають. «Слактивісти» також підвищують поінформованість громадськості, витягаючи на поверхню актуальну інформацію.

Існує безліч приводів для глузувань з таких «активістів», яких іноді називають «офісним планктоном» або «кухонними патріотами». Адже, по суті, кажуть противники «лайків», у таких «активістів» відсутня будь-яка діяльність.

«Чим більше вони стараються, тим менше уваги приділяють реальності, власному життю, глибше йдуть у кіберпростір, замінюючи справжню активність інтернетом, залишаючи в ньому адреналін і переживання, які легко втрачаються й абсолютно нічого не означають», – зазначає юрист Стів Соберг.

Кращий спосіб принести справжню користь, за його словами – «відірватися від екрана комп'ютера і зайнятися справами, а думки, тим більше своєчасні і гострі, почати викладати у книгах

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Придумали спеціальний термін для любителів ставити лайки
17 квітень, 2012, 13:03