Екс-кандидат в нардепи від Волині «заправить» армію на 240 мільйонів

Екс-кандидат в нардепи від Волині «заправить» армію на 240 мільйонів
Компанія «Авто сіті сервіс», яка належить екс-кандидату в нардепи від Волині Геннадію Частякову, продасть армії пального на 240 мільйонів гривень.

Це підприємство є в переліку компаній, що виграли тендер на постачання пального для української військової техніки, - пише Еспресо.tv з посиланням на Ділову столицю.

Більше половини освоєного Міноборони держзакупівельного бюджету припало на придбання палива для української бойової техніки, а всі тендери були проведені за процедурою «закупівля у одного учасника».

Так, на 187 мільйонів військові скупилися в «Укртатнафти», що належить структурам губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського. Його НПЗ поставить дизель, бензин А-92 і паливо для реактивних двигунів. І якщо з даними тендером все зрозуміло, враховуючи, що «Укртатнафта» - єдиний працюючий нафтопереробний український завод, то з іншими фаворитами Міноборони більше питань, ніж відповідей, - зазначає видання.

За кількістю перемог у тендерах «Укртатнафту» обійшло «Авто сіті сервіс»: в її активі півдесятка лотів на 240 мільйонів. Ця компанія недавно змінила назву, раніше вона називалася «Онікс Союз», і належить колишньому кандидату в депутати в одному з округів Волинської області Геннадію Частякову.

Підряд на 77 мільйонів дістався ТОВ «Партнер олеум», яка поставить військовим реактивне паливо ТС-1 по 18 тисяч гривень за тонну, що на 4 тисячі дорожче пропозиції «Укртатнафти».

На відміну від компанії Коломойського «Партнер олеум» - маловідомий учасник ринку. Дана фірма була створена лише в лютому 2014 року, її статутний капітал склав всього 20 тисяч.

Її засновником, згідно з даними Інформаційно-ресурсного центру, є якийсь Ігор Масюк. При цьому «Партнер олеум» зареєстрований у Чабанах під Києвом за однією адресою з девелоперської групою компаній FIM, що належить депутату Оксані Калетник, яка нещодавно вийшла з фракції КПУ.

Не менше запитань і до інших фірм-переможиць. Наприклад, одна з таких компаній, «Броксервіс», прописана в окупованому росіянами Криму. А фірма «ДНСК», якій лише рік, належить якійсь Світлані Шкляревіч з одного із сіл Білорусі. Іншого бізнесу у Шкляревіч в Україні немає, що дає підстави вважати її підставною особою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де тендери?????
Відповісти
Останні новини
Екс-кандидат в нардепи від Волині «заправить» армію на 240 мільйонів
16 червень, 2014, 13:52
Шумахер вийшов з лікарні
16 червень, 2014, 13:16