Волинь приймала етап чемпіонату Європи з мотокросу. ВІДЕО

Волинь приймала етап чемпіонату Європи з мотокросу. ВІДЕО
На Ковельщині відбувся етап чемпіонату Європи з мотокросу.

Першими стартували гонщики на мотоциклах з робочим об'ємом двигуна 85 кубічних сантиметрів, - йдеться в сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

З українських гонщиків на дистанції найбільш вдало виступив Дмитро Чернов. Хлопець був першим у стартовому заїзді та поступився лише білорусу Віталію Махнову в другому.

"Трасса была очень классная. После дождя она разбилась. Опыт. Тренировки. Бег и физкультура. Это все помогает. Мой тренер Владимир Владимирович Гук. Занимаюсь мотоспортом я уже 8 лет. Начинал с 50 см. куб. сейчас пересел на 85 кубов", - говорить мотокросмен.

За підсумками 5-ти етапів європейсської першості Дмитро Чернов посів почесне четверте місце. А от в компанії легкомоторних мотоциклів з об'ємом двигуна 65 кубічних сантиметрів в обох кваліфай-заїздах не було рівних юному Йоргену-Матіасу Талвіку з Естонії. В сідлі мотоцикла хлопець з п'яти років. І вже мріє про великі перемоги на європейських трасах.



"Стартував я не дуже вдало — виїхав на коло третім. Але поступово став лідером і вже на фініші був першим. Я вже неодноразово виступав на етапах європейської першості. А в Україні мені подобається. Все добре...", - ділиться враженнями Йорген-Матіас Талвіку.

Найвищі швидкості. Карколомні стрибки. Гучні мотори. Все це — заїзди мотокросменів у класі "open". Головні надії на трасі українці пов'язували з виступами Миколи Пашинського на КТМ та волинянина Андрія Буренка на "Хонді". І хлопці не підвели: в обох заїздах Микола Пашинський був першим, а Андрій Буренко фінішував третім. За підсумками ж всіх етапів лідером європейської першості є росіянин Семен Рогозін.

За всіма перипетіями на трасі уважно стежили не лише глядачі, а й авторитетна суддівська колегія.

"Це дуже хороша траса європейського рівня. Ландшафт місцевості нагадує мені мою батьківщину — Данію. У нас теж немає гір. Траса хоча і складна, але подобається гонщикам. Тому все відбулося добре, без ексцесів...", - каже голова суддівської колегії змагань Петер Хансен (Данія).

Для того, аби представницькі змагання в Ковелі відбулися на належному рівні, доклали зусиль влада та комунальні служби міста. Пальне для техніки, яка готувала трасу та під'їзні шляхи до мототреку виділив народний депутат України Степан Івахів. Ковельський етап першості Європи з мотокросу відбувся під патронатом голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта.

"Для нас це велика честь, що Волинь і місто Ковель приймають змагання такого представницького рівня. Це дуже серйозні змагання, де потрібна відповідальна підготовка спортсменів. Хочу подякувати організаторам цих змагань, які доклали максимум зусиль для того, аби ці змагання відбулися на серйозному європейському рівні", - говорить голова облдержадміністрації.

Загалом учасниками ковельського етапу першості Європи з мотокросу були понад 30 мотокросменів з 8-ми країн старого континенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.