Волиняни поїхали провідати військовослужбовців. ФОТО

Волиняни поїхали провідати військовослужбовців. ФОТО
Півсотні матерів, батьків та дружин з Горохівського, Луцького, Рожищенського, Турійського та Локачинського районів вирушили на Схід, аби підтримати та благословити своїх синів на боротьбу з російськими агресорами.

Відправився автобус на полігон Широкий Лан, що у Миколаївській області, з Горохова надвечір 16 червня, - повідомили у прес-службі народного депутата Сергія Мартиняка, який організував поїздку.

Голова Горохівської районної ради Леонід Андрійчук розповідає, що ідея виникла спонтанно.

«Сьогодні до мене прийшло 15 мам, які попросили організувати поїздку на Широкий лан, аби вони перед передислокацією синів на Схід могли поблагословити їх. Сергій Васильович Мартиняк одразу відгукнувся і вже за кілька годин був організований автобус. Впродовж дня горохівчани зібрали близько 15 тонн продукції. Зараз ми частину харчів та придбані бронежилети відправимо, разом з матерями, для решти – будемо шукати інші варіанти», - зазначив очільник району.

Голова Горохівської адміністрації Сергій Годлевський особисто допомагав вантажити передачі військовикам - хвацько носив мішки з цукром та макаронами. Посадовець дуже вдячний мешканцям району, які дізнавшись про поїздку на Миколаївщину, відгукнулися і зібрали все необхідне для військовослужбовців.

«Днями ми прийняли рішення, щоб зняти кошти з інших програм та закупити 25 бронежилетів для горохівчан. Сьогодні відправляємо 16 бронежилетів. Це кошти, які зібрані сільськими громадами для своїх хлопців-односельців. Я дуже вдячний народному депутату і всім людям, які відгукуються. Я думаю, що перемога буде за нами, бо разом ми зможемо подолати російського агресора», - переконаний Сергій Годлевський.

Зі сльозами на очах, тримаючи в руках бронежилети для двох синів прямував до автобуса горохівчанин, поруч юрмилися матері з чорними торбинами на яких акуратно були виведені прізвища синів.

«Ми всі чекаємо своїх дітей додому, хочемо, щоб в державі був мир і злагода, а нам, мам, хочу побажати витримки», - зазначає мати військовослужбовця Михайла Ліщини.

Пакунки, що приготували рідні своїм близьким, були різні як за розміром, так і за складом – хтось передавав цигарки, солодощі і продукти харчування, інші – предмети особистої гігієни.

«Їм там багато чого потрібно. Але передаємо найнеобхідніше – бронежилет», - кажуть батьки Руслана Куліша, якого вже за декілька днів знову «перекинуть» в зону бойових дій.

Помічник народного депутата Олександр Пиза зазначив, що це друга поїздка рідних військовослужбовців 51-ї механізованої бригади на полігон Широкий Лан, яку ініціював Сергій Мартиняк. За його словам, такі візити дуже корисні для підняття бойового духу солдатів, адже вони особливо важко переживають розлуку з рідними.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Голова Горохівської районної ради Леонід Андрійчук розповідає, що ідея виникла спонтанно." А спонтанні ідеї відправити туди своїх зятьків- здорових бугаїв в Андрійчука не виникають? Чи він тільки чужим дітям продукти може передати? Інші хай захищають Україну, поки його зятьки біснесмени будуть бабло збивати.
Відповісти
Останні новини
Волиняни поїхали провідати військовослужбовців. ФОТО
17 червень, 2014, 13:21