Стильний Луцьк. Спецвипуск: Костюми акторів

Стильний Луцьк. Спецвипуск: Костюми акторів
Світлана Органіста, акторка

Напевно кожній культурній людину було цікаво зазирнути у шафу актора, подивитися на різнобарвні костюми та яскраві прикраси.

Саме тому рубрика «Стильний Луцьк» завітала у «святую святих» - шафу та гримерку відомої луцької акторки Світлани Органісти. Поспілкуватися нам вдалося після вистави «Неаполь – місто попелюшок», де вона грала одну із головних ролей. Жінка із радістю розповіла про те, що одягають актори на вистави.

До слова, вистава «Неаполь – місто попелюшок» – це одна із улюблених вистав Світлани. Каже, що у ній костюми скромні, але гріють душу, адже цю роль жінка грає ось уже 12 років.

«Не завжди улюблена роль співпадає з улюбленими костюмами. Хоч інколи таке буває. Насправді ж актриса не повинна боятись на сцені виглядати негарно. Адже герої потрапляють у різні ситуації, і не варто думати про зовнішній вигляд – треба думати про гру», - ділиться акторка.

У ході розмови демонструє свої костюми, які були у шафі. Основна ж кількістю одягу для ролей знаходиться у спеціальному, скажімо, архіві для костюмів, яких налічується дуже багато. В основному вбрання для акторів шиється на кожну виставу окремо, інколи підбирається одяг із вистав, які уже не грають. А інколи, особливо в «сучасних» постановках, актори приносять свої речі.

Світлана показує нам прикраси, у яких виходить на сцену. Усе гарне, блискуче. Але, ділиться це все недорогі прикраси, просто біжутерія. Щодо цього акторка коментує: «Те, що цінується в житті - не завжди видно зі сцени. Там все повинно бути яскраве, виразне, щоб усі побачили ті ж самі прикраси. На сцені повинно бути все як в житті, але трохи яскравіше».

На фото усіх костюмів, які були у шафі Світлани Органісти, на жаль, не видно, але однією із улюблених її концертних суконь є сукня червоно кольору, знизу розшита бісером.

На запитання чи змінюється актор, одягаючи костюм жінка відповідає, який костюм одягає людина – так вона і починає себе почувати. Для прикладу Світлана розповідає історію Вів’єн Лі, коли знімали фільм «Віднесені вітром». Так, на білизну для акторки було виділено дуже багато грошей, тому ті, хто відповідав за кошти почали хвилюватися, на що режисер зауважив: білизна повинна бути як найдорожчою, щоб акторка почувала себе леді.

«Так само і в нас міняється пластика, почуття, коли ми одягаємо костюми. Спочатку ми репетируємо в репетиційних костюмах, а з часом у вже готових на виставу – в нас акторів це називається «обживати костюм». Коли актор виходить в костюмі, то починає зовсім по іншому грати. Ми навіть, граючи жінок у часи, в які ходили тільки у спідницях, намагаємось репетирувати саме в спідницях, бо так в жінки змінюється і пластика і рухи загалом», - ділиться акторка Світлана Органіста.



На завершення жінка зауважує, що важливо не те, який костюм, а те, який актор. Але з іншого боку театр - це видовище, де все має бути красивим (і костюми теж). Адже люди для того і приходять, щоб побачити видовище.

Текст і фото Юлії СТАСЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знімінь останню чорно-білу світлину, позаяк тут пані Світлана, як відьма – не молода, зловтішна, виснажена...
Відповісти
А мені гарне фото.Вона тут з квітами, красива!
Відповісти
Матеріал зроблений вкрай невдало - три вишиванки, одна сукенка і шапка з вушками - це весь гардероб артистки?
Відповісти
підтримую..... стаття про гардероб....а тут 3 вишиванки
Відповісти
100 процентів.
Відповісти
Хто ж їй так губи красить?
Відповісти
це не "гардероб" акторки, це костюми і реквізит. Цей одяг сценічний і нічого не говорить про власницю! Лише про ролі, які вона грає. Якби ви показали гардероб домашній, тоді інша справа!
Відповісти
праця акторів дуже важка і виснажлива фізично, та перш за все, емоційно. наснаги нашим акторам та натхнення!!!
Відповісти
Дуже красива жінка)))
Відповісти
пані Органіста з помаранчевої сукенки виросла N-нну кількість вистав тому, з 5-го ряду не лише акторська гра, а й уся глибина душі акторської напоказ ;)
Відповісти
Найкраща актриса!
А помаранчева сукенка сидить сексуально :)
Тож не кококо)
Відповісти
Останнє фото просто жахливе.
Відповісти
як і акторка. вся гра завжди з надривом. хоч подається, як емоції і почуття. Хто бачив моновиставу "Стіна" та ін., той мене розуміє. Ггардероб, як і акторка - жодної речі, яка б вразила чи здивувала. А до чого ця китайська біжутерія? Бутафорія.
Відповісти
Студентка - так, бутафорія, бо це театр.
Надрив - це емоції. Кожна ситуація може подаватися під різною палітрою емоцій, і є речі, які не можна зіграти строго по продуманому плану. Я вважаю, що Світлана Органіста - достойна актриса.
Щодо фото - проблема у тому, що актриса все ще з гримом, а не макіяжем. Те, що виглядає добре зі сцени, в повсякденному житті може бути надто яскравим. Просто фото зроблено не у вдалий момент - на мою думку, варто було дочекатися, поки актриса зніме грим, та й виставу вибрати із цікавішими костюмами, ото й усе.
Я поважаю цю жінку і як людину, і як актрису. Не важливо, у якому вона костюмі чи в якому настрої.
Відповісти
Останні новини
Стильний Луцьк. Спецвипуск: Костюми акторів
17 червень, 2014, 13:00