Кабмін не підтримав ініціативу волинських депутатів

Кабмін не підтримав ініціативу волинських депутатів
Кабмін не підтримав пропозицію Волиньради про надання статусу депортованих українцям, примусово переселеним з Холмщини та інших територій.

У 2014-му минає 70 літ від депортації українців із території польської Народної республіки, а точніше з одвічно українських земель – Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини і Західної Бойківщини, - пише Волинська газета.

Чимало цих людей у 1944-45 роках оселилося на Волині, ще частина потім переїхала в область із інших, в основному південних регіонів України – ближче до малої батьківщини.

У березні цього року депутати Волинської облради прийняли звернення до в.о. президента України щодо необхідності проведення заходів до цієї річниці на державному рівні. У переліку пропозицій була й та, що стосувалася визнання статусу депортованих для цих людей, яких насправді вже лишилося не так і багато.

Однак у столиці солідарність із волинянами не проявили. У відповіді на депутатське звернення зазначається: Кабмін не підтримав «пропозицію депутатів Волинської обласної ради щодо розробки Закону України про статус депортованих українців, примусово переселених з території Польської Народної Республіки в УРСР».

Мовляв, соціальний захист цій категорії населення гарантує закон «Про статус ветеранів війни».

І хоча тезу про відзначення річниці у різних міністерствах підтримали, однак у відповіді депутатам Волиньрада нагадали про економію коштів – зокрема урядову постанову, якою заборонено витрачати державні гроші на подібні заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кабмін не підтримав ініціативу волинських депутатів
17 червень, 2014, 11:49