«Революція гідності» не принесла очікуваних змін, - громадські активісти

Громадські активісти Волині нарікають, що «Революція гідності» не принесла очікуваних змін.

Про невиконані завдання, люстрацію та перевибори до парламенту говорили сьогодні, 17 червня, під час засідання круглого столу на тему «Громадянське суспільство Волині: виклики після Євромайдану».

Участь у ньому взяли представники громадських організацій не лише з Луцька, а й районних центрів та міст обласного підпорядкування.

За словами активіста Громадського сектору Волині Михайла Шелепа, проблемою громадських активістів Волині є те, що вони діють на території всієї області, але між ними немає комунікації. Тому формат круглого столу покликаний сприяти тіснішому спілкуванню між представникам громадських організацій Волині.

Під час заходу говорили про вплив громадськості на діяльність органів влади, як слід проводити ефективну люстрацію, про позитивні зміни, які принесла «Революція гідності» Україні, та чи потрібні країні зараз дострокові вибори парламенту.

На переконання заступника керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдана Климчука, за чотири місяці, що пройшли від часу «Революції гідності», ніяких кардинальних змін в країні не настало.

«Ми думали, коли виженемо Януковича, то відразу прокинемося в іншій країні. Але так насправді не трапилося, але й цього не могло статися в умовах 20 років профанаційної незалежності. Саме зараз розпочався етап здобуття справжньої незалежності, становлення країни», - відзначив Климчук.

Також нарікає Богдан Климчук, що люстраційний процес відбувається надто повільно. Лише дим від шин під кабінетами корупційних посадовців, вважає він, може принести якісь зрушення.

Як розповів Богдан Климчук, під час зустрічі із головним люстратором України Єгором Соболєвим він від нього почув пораду: «Хлопці, паліть шини, бо вас не почують…». Хоча, за словами Климчука, Волинь у цьому плані «не пасе задніх», в області під тиском громадськості вдалося домогтися звільнення керівника УМВС України, в окремих регіонах держави взагалі люстраційний процес не розпочинався.

«Ми можемо на місцях багато що зробити, але треба виводити людей на вулицю. В умовах зовнішнього агресора - це не на часі. Має бути відчуття міри та відповідальності», - підсумував Климчук.

Очільник Волинської обласної Асоціації захисту малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов теж вважає, що процеси змін в країні йдуть надто повільно і не в тому напрямку. Корупціонерів звільняють із посад, але немає жодних потуг, щоб зламати систему, напрацювати нові підходи до роботи державних інституцій.

Михайло Шелеп закликав присутніх, не зважаючи на труднощі, продовжувати роботу й «щось міняти у країні», щоб хлопці, які нині воюють на Сході, прийшли й побачили ті зміни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Революція принесла для області тільки розруху..., і смерть людей...., бо ми українці така нація - прийшов до вади, то дерибань. Це у нас з часів князівства....
Відповісти
Революція не принесла ніяких змін, крім війни, смертей. Помінялись тільки особи у владних кріслах
Відповісти
Останні новини
«Революція гідності» не принесла очікуваних змін, - громадські активісти
17 червень, 2014, 12:30