Патріарх Кіріл закликав зупинити кров у «південному краї історичної Русі»

Патріарх Кіріл закликав зупинити кров у «південному краї історичної Русі»
Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл закликав усіх, від кого залежить прийняття рішень, негайно зупинити кровопролиття в "південному краї історичної Русі".

Звернення предстоятеля до православних віруючих розповсюдила патріарша прес-служба, - пише Еспресо.TV.

"Що відбувається сьогодні, перш за все, в Донецькій і Луганській областях, і як слід ставитися до подій членам нашої Святої Церкви? У південних межах історичної Русі розгорілася нині міжусобна бійка. Результати кривавого конфлікту жахають. Уже не сотні, як було взимку в Києві, а багато, багато сотень загиблих, тисячі поранених і залишилися без даху над головою ", - йдеться у зверненні патріарха.

"Звертаюся до всіх, від кого залежить прийняття рішень: негайно зупиніть кровопролиття, вступите в реальні переговори для встановлення миру і справедливості. У міжусобній брані не може бути переможців, не може бути політичних завоювань, які були б дорожче життя людей", - йдеться в зверненні.
"Уроки історії також показують, що міжусобна лайка завжди породжує загрозу підкорення Вітчизни зовнішнім силам. І у давнину, і нині перед нами постає в таких випадках небезпека втрати справжнього суверенітету народу", - попереджає патріарх Московський.

Цікаво, що у звернені взагалі не згадується слово "Україна" – йдеться про неозначені "південні краї історичної Русі".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гундяй ,ти б краще свого фашиста Путіна приструнив ,а не призивав до переговорів,там ваша москальська цеаква теж лапу приклала.
Відповісти
КГБіст в рясі озвучив...
Відповісти
"Міжусобна лайка" - це про пса чи про матюки?
Відповісти
Південні краї історичної Русі, святий отче Ви краще моліться і просіть в Бога про помилування Ваших лицемірних висловлювань, а про припинення кровопролиться зверніться до Президента Росії Путіна, щоби він зупинив цю безглузду братовбивчу війну, а Ви йому відмолите гріхи які він наробив, лишень тоді Вам Украський народ подякує.
Відповісти
Останні новини
Патріарх Кіріл закликав зупинити кров у «південному краї історичної Русі»
17 червень, 2014, 14:54